Υπόγειες διαδρομές που ζητούν εξηγήσεις


Παλιό Δημαρχείο

α) Στις 16/05/2012 ήλθε για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της ανακατασκευής του παλιού Δημαρχείου στον προφήτη Ηλία από την ανάδοχο εταιρία “ΕΥΔΡΟΜΟΣ Α.Τ.Ε” .Ύστερα από θυελλώδη συνεδρίαση αποφασίστηκε με πλειοψηφία να μην υλοποιηθεί η πιο πάνω σύμβαση , σε κάθε περίπτωση, και να γίνει επαναδιαπραγμάτευση με την Περιφέρεια και την πιο πάνω ανάδοχο.
β) Στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού  συμβουλίου στις 17/07/2012 ρωτήσαμε τον Δήμαρχο για την πορεία την πιο πάνω υπόθεσης. Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι “βρίσκεται σε επαφή με την Περιφέρεια” για το θέμα αυτό.
γ) Στις 24/07/2012 περιήλθε στα χέρια μας η υπ' αριθμόν   1112/2017/12 απόφαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, με την οποία αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία “η έγκριση των μελετών εφαρμογής του έργου: Ανακατασκευή του πολιτιστικού κέντρου ''Παλιού Δημαρχείου''  που επλήγη από το  σεισμό της 7/09/1999” , δηλαδή η έγκριση της μελέτης κατεδάφισης του ιστορικού κτηρίου και κατασκευής του νέου τερατουργήματος των 1500τμ.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω:
1) Η απάντηση που μας δόθηκε από τον Δήμαρχο, δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα για το πιο πάνω έργο.
2) Η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, προφανώς, ουδέποτε στάλθηκε στην Περιφέρεια, μια και εάν αυτό είχε συμβεί, θα ήταν αδύνατο και αδιανόητο να προχωρήσει η οικονομική επιτροπή  της Περιφέρειας  στην πιο πάνω απόφαση.
3) Με την πιο πάνω απόφαση, αντικειμενικά ,αυξάνεται το ποσό που θα διεκδικήσει η ανάδοχος εταιρία, τόσο από τον Δήμο όσο και από την Περιφέρεια,  σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη συγκεκριμένη σύμβαση και στο νόμο, και μάλιστα δίχως ο εργολάβος να να έχει πραγματοποιήσει τίποτε από το προβλεπόμενο έργο (κατεδάφιση, κατασκευή).
Όλα τα παραπάνω απαιτούν άμεσες, σαφείς  και ξεκάθαρες εξηγήσεις από την Δημοτική αρχή, και κύρια από τον κύριο Δήμαρχο, γιατί διαφορετικά παραμένουν έκθετοι τόσον απέναντι στους δημότες του Χαϊδαρίου όσο και απέναντι στην ίδια τους την ψήφο, που ήταν κατηγορηματική για την μη υλοποίηση της πιο πάνω σύμβασης που όλα τα παραπάνω δείχνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο, ότι είχε προσχηματικό και μόνον χαρακτήρα.
Εμείς επιμένουμε και θα επιμένουμε με κάθε νόμιμο μέσο, στην εφαρμογή της απόφασης για  “μη υλοποίηση της πιο πάνω σύμβασης” και την προστασία του δημόσιου συμφέροντος. Πολιτικά θεωρούμε τεράστιες τις ευθύνες του Δήμου Χαϊδαρίου και της Περιφέρειας,  που θέλουν δια της ολιγωρίας τους  να "τσιμεντάρουν" τον πράσινο, ιστορικό χώρο το παλαιού Δημαρχείου "ξοδεύοντας" 3 εκατ. ευρώ σε εποχή έντονης οικονομικής κρίσης .


 Οικόπεδο ΟΤΕ  (Γ. Σατωβριάνδου και  Αθαν.Διάκου)

Σήμερα 25/07/2012 στο οικόπεδο του ΟΤΕ (Ο.Τ. 163) στις οδούς Γ. Σατωβριάνδου και  Αθαν. Διάκου, στο Δάσος  Χαϊδαρίου, και αφού τις προηγούμενες μέρες είχε καθαριστεί επιμελώς, τοποθετήθηκε πινακίδα που γράφει “Ιδιοκτησία ΟΤΕ – ΟΤΕ ESTATE”. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι ο ΟΤΕ ετοιμάζεται για την έγερση κτιρίου-πολυκατοικίας.
Και βέβαια κάτι τέτοιο, μπορεί να μην είχε κάποιο ειδικό βάρος αν επρόκειτο απλά και μόνο για την ιδιοκτησία ενός συνδημότη μας. Όμως όπως γνωρίζουμε το συγκεκριμένο οικόπεδο είχε δεσμευτεί με απόφαση του Δ.Σ, προκειμένου να διαμορφωθεί σε κοινόχρηστο χώρο.
Συγκεκριμένα  με τις 386/07 και 341/09 αποφάσεις  του Δ.Σ Χαϊδαρίου  γνωμοδότησε υπέρ της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχέδιο σε τμήμα του Ο.Τ. 163,  με τον χαρακτηρισμό του σε χώρο  για την ανέγερση κτιρίου “Κέντρου εκπαίδευσης ενηλίκων”. Επίσης σύμφωνα με την  υπ' αρ. 29/2010 απόφαση του Δ.Σ Χαϊδαρίου  εγκρίθηκε σύμβαση δανείου 3.287.000 € για την αγορά του οικοπέδου.
Γεννιούνται λοιπόν εύλογα ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή, ώστε να γνωστοποιηθούν  στους δημότες
1) Αποδεσμεύτηκε ή όχι το πιο πάνω οικόπεδο, και με ποιο τρόπο;
2) Ακυρώθηκε η παραπάνω αναφερόμενη τροποποίηση του ρυμοτομικού και αν ναι πότε , με ποια διαδικασία, πότε και αν γνωμοδότησε ο Δήμος –μέσω του δημοτικού συμβουλίου ;
3)Προτίθεται η Δημοτική Αρχή να φέρει το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο ώστε να αναλυθούν όλες οι πτυχές του θέματος και να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα οικονομική, πολεοδομική, χωροταξική και νομική για την απόκτησή του , ώστε ένα ακόμα τμήμα κοινωνικής περιουσίας να αποδοθεί εκεί που πραγματικά ανήκει, δηλαδή στο λαό του Δήμου μας και να μην επιβαρυνθούμε με κάποιους τόνους τσιμέντου ακόμα;
4) Υπάρχουν ή όχι κάποιες άλλες “συμφωνίες” μεταξύ Ο.Τ.Ε και Δημοτικής Αρχής ώστε να επιτραπεί να προχωρήσει την κατ' ευφημισμό ονομαζόμενη, στην μοντέρνα τηλεοπτική γλώσσα, “αξιοποίησή” του ;


                                           Κώστας Ασπρογέρακας
                                  Δημοτικός σύμβουλος της κίνησης
                             “Πολίτες σε δράση-Οικολόγοι Πράσινοι “

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *