ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Οι «έκτακτες εισφορές», οι «εργασιακές εφεδρείες» (βλ. απολύσεις), οι περικοπές των εισοδημάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τα καθημερινά όλο και πιο βάρβαρα μέτρα δεν έχουν τέλος. Η κυβέρνηση έχει κάνει πλέον επάγγελμα τον εκβιασμό του λαού. Μας απειλεί με χρεοκοπία ενώ μας οδηγεί σε αυτή με μαθηματική ακρίβεια την στιγμή μάλιστα που χιλιάδες οικογένειες έχουν ήδη χρεοκοπήσει!

Η επιβολή του τέλους επιτηδεύματος ,της έκτακτης εισφοράς, και του ειδικού τέλους ακινήτων σε όλους γενικά τους πολίτες, ανεξάρτητα από τη φοροδοτική τους ικανότητα, ακόμη και σε εκείνους  που είναι πολύ κάτω από τα όρια της φτώχιας, παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και αναλογικότητας, καθώς και την αρχή του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου. Είναι απαράδεκτο να εμπλέκεται από την Κυβέρνηση ο ιδιώτης, δηλαδή   η ΔΕΗ στην είσπραξη του χαρατσιού για ακίνητα, το οποίο βαφτίζει δολίως τέλος ενώ πρόκειται για φόρο,   με την παράνομη  εντολή  να κόβεται το ρεύμα, ένα βασικό κοινωνικό αγαθό απαραίτητο για αξιοπρεπή διαβίωση, σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν.

Η Κυβέρνηση μαζί με την τρόικα ξεπερνώντας κάθε όριο, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Επιδιώκουν να διασώσουν τα κέρδη των τοκογλύφων δανειστών, και όχι τη χώρα όπως ισχυρίζονται, αφού τα έσοδα από τα χαράτσια πηγαίνουν στην αποπληρωμή των επαχθών δανείων. Ούτε ένα ευρώ δεν πηγαίνει στην παιδεία, την υγεία, στην ανακούφιση των ανέργων ή σε αναπτυξιακές δημόσιες επενδύσεις!.

Καταφεύγουν στον ωμό εκβιασμό απειλώντας πως αν δεν πληρωθούν τα χαράτσια θα κόψουν το ρεύμα. Αλήθεια, που θα βρουν τα λεφτά να πληρώσουν τα χαράτσια το ένα εκατομμύριο άνεργοι; Που θα βρουν τα λεφτά οι χιλιάδες χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν μπορούν να καλύψουν τα στοιχειώδη; Πώς μπορούν να πληρώσουν αυτοί που έβαλαν λουκέτο στα μαγαζιά τους; Πως μπορούν να πληρώσουν αυτοί που μέσα στην οικογένεια υπάρχει μόνο ένας εργαζόμενος σύμφωνα με τον «στόχο» του πρωθυπουργού;

-Αυτά τα μέτρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσουν.
-Αυτά τα χαράτσια δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρωθούν.
Στρεφόμαστε προς τους εργαζόμενους , τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς της πόλης και τους καλούμε σε κοινή δράση, να τους σταματήσουμε.
Στηρίζουμε την ανάπτυξη ενός λαϊκού κινήματος συλλογικής αντίστασης στα νέα μέτρα και χαράτσια με όσους δεν έχουν, δεν αντέχουν, δεν θέλουν και δεν πρέπει να πληρώσουν.

Η Δημοτική κίνηση «Πολίτες σε Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι» καλεί τη Δημοτική Αρχή να βρεθεί στο πλάι της κοινωνίας, να αναλάβει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης, προκειμένου να αναχαιτιστεί αυτή η νέα επίθεση .
      Ζητάμε  έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου

 για να παρθούν πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες δράσεις, για την υπεράσπιση της κοινωνίας.

Προτείνουμε την άμεση συγκρότηση επιτροπών αγώνα για :
1.Την  ενημέρωση των πολιτών και την μαζική και οργανωμένη κατάθεση  ΜΟΝΟ του ποσού που αντιστοιχεί στην αξία του ρεύματος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
2. Την έγκαιρη παρεμπόδιση συνεργείων που θα αποπειραθούν να διακόψουν «παρανόμως» την παροχή ρεύματος σε συμπολίτες μας .
3. Την ενημέρωση των πολιτών που κινδυνεύουν να χάσουν τις κατοικίες τους. για τις δυνατότητες νομικής προστασίας  αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών  παρεμπόδισης της υλοποίησης πλειστηριασμών από τράπεζες σε βάρος μικροοφειλετών, πλειστηριασμοί οι οποίοι θα λάβουν δραματικές διαστάσεις όταν αρθεί η ισχύουσα έως το τέλος του 2011 απαγόρευση.

Κανείς μόνος του στην κρίση και την επίθεση που δεχόμαστε!
Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο!
Να πληρώσουν οι τράπεζες!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ!
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!


ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑΣ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *