ΧΑΙΔΑΡΙ Βρεφονηπιακος Σταθμος ;Επι της οδου Βεργινας και Ακροπολεως Ερ στο Δημ. Συμβουλιο 26/6/2017

https://youtu.be/1JGN75MCCdA
ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ  ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26/7/2017

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

 Βρεφονηπιακός Σταθμός επί των οδών Βεργίνας & Ακροπόλεως στο Χαϊδάρι

 Ιστορικό παραχώρησης
Με τη υπ’ αριθμ. 2168/33/08-07-2014 (αδα : 6Ρ8Ξ4691Ω2-ΡΞΘ) το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ είχε αποφασίσει την παραχώρηση κατά χρήση του Βρεφονηπιακού Σταθμού (Ακροπόλεως & Βεργίνας) στο Δήμο Χαϊδαρίου για διάστημα 10 ετών με τη μορφή χρησιδανείου και με την προϋπόθεση ότι μέσα σε ένα χρόνο ο Δήμος θα θέσει το Σταθμό σε λειτουργία.

Σε διαφορετική περίπτωση το ακίνητο επιστρέφει στον ΟΑΕΔ, γεγονός που ίσχυσε και ισχύει καθώς δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία.

 Υποχρεώσεις Δήμου με βάση την παραχώρηση : Κάλυψη εξόδων λειτουργίας (ΟΤΕ, ΔΕΗ, καθαριότητα) και αποκατάσταση φθορών συντήρηση και με ότι επιπλέον ήταν απαραίτητο για να λειτουργήσει.

 Υφιστάμενη κατάσταση Υπάρχουν κλοπές στοιχείων της κεντρικής παροχής και αφαίρεση χαλκοσωλήνων θέρμανσης μικρής διατομής.

 Τι έγγραφα μπορεί να πάρει σήμερα ο Δήμος από τον ΟΑΕΔ, εφόσον διεκδικεί την παραχώρηση και χρήση Μπορεί να δοθούν στο Δήμο, · τα σχέδια συνημμένα των ΠΠΑΕ (Πρωτόκολλα Παραλαβής Αναλυτικών Εργασιών), · η μελέτη εφαρμογής με βάση την οποία ολοκληρώθηκε γη εργολαβία / τεχνικές εργασίες χωρίς υπερβάσεις και · το προσωρινό πρωτόκολλο παραλαβής του ΟΑΕΔ με βάση το οποίο υφίστανται εμπράγματα δικαιώματα.
 Σημείωση
Είχαν ζητηθεί από το Δήμο (Τεχνικές Υπηρεσίες) πριν το Πάσχα στοιχεία σχετικά με τεχνικά ζητήματα αλλά χωρίς όμως στη συνέχεια να υπάρξουν άλλες συνεννοήσεις .

 Τι μπορεί να κάνει ο Δήμος, εφόσον διεκδικεί την παραχώρηση και χρήση Δεδομένο Ανεξαρτήτου φορέα λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού είναι δεδομένο ότι ο κοινωνικός αντίκτυπος είναι θετικός και η λειτουργία απολύτως αναγκαία.

 Τεχνικές Παρεμβάσεις
· Να κατασκευάσει το δρόμο, με την αναγκαία ανύψωση της στάθμης του οδοστρώματος, προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση στο Βρεφονηπιακό Σταθμό με ενδεικτικό κόστος (300.000€), βρίσκοντας την καλλίτερη δυνατή τεχνική λύση. Η αστοχία προέκυψε γιατί είχαν δοθεί από το Δήμο κατά τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας λάθος υψόμετρα. ·
 Να ολοκληρώσει τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου. ·
 Να επικαιροποιήσει τα σχέδια της άδειας για να μην υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο αυθαιρεσίας ·
 Να αποκαταστήσει τις φθορές (κόστος αποκατάστασης περίπου 100.000€) Για να παραχωρηθεί για χρήση στο Δήμο σήμερα, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο απαιτείται έκδοση υπουργικής απόφασης, δεδομένου ότι η προηγούμενη απόφαση του ΟΑΕΔ δεν είναι σε ισχύ.

 Ερώτηση κομβική ·
 Ποιας μορφής παραχώρησης και χρήσης προς το Δήμο είναι σε συζήτηση ή διαβούλευση (χρησιδάνειο; ψιλή κυριότητα; πλήρη κυριότητα;) · Θα μπορούσε ίσως να το λειτουργήσει ο ΟΑΕΔ σαν καθολικός διάδοχος της Εργατικής Εστίας;

Είναι εναλλακτική λύση προς συζήτηση;

 Θέσεις · Το κτήριο είναι περιουσία του ΟΑΕΔ και γεννάται το ερώτημα γιατί να το παραχωρήσει στο Δήμο για λειτουργία. · Η λειτουργία του Σταθμού από τον ΟΑΕΔ διασφαλίζεται με επάρκεια και διαχρονικά σε σχέση με το Δήμο. · Το 2014 έγινε παραχώρηση στο Δήμο με δεδομένο ότι, ο Δήμος θα αποκαθιστούσε όλες τις αστοχίες και φθορές που έγιναν με ίδιες δαπάνες και θα τον λειτουργούσε. Επομένως, ·

 Διεκδικούμε από τη Δημοτική Αρχή την αποκατάσταση της οδικής πρόσβασης και τη συμμετοχή στη δαπάνη κατά ένα μέρος του ΟΑΕΔ, με σχεδιασμό και εφαρμογή της καλλίτερης δυνατής λύσης στην ανύψωση της στάθμης του δρόμου πρόσβασης. ·

 Διεκδικούμε στη συνέχεια τη λειτουργία του Σταθμού από τον ΟΑΕΔ. Επισήμανση Ο φάκελος του έργου έχει σταλεί στους ελεγκτές δημοσίων έργων. Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα περαιτέρω σχετική πληροφόρηση.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *