Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ και όχι να χωρίζει ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ


Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, ένα παλιό αίτημα των κατοίκων του Δαφνιού γίνεται πραγματικότητα. ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, στην οδό Βουλγαροκτόνου.

Δεκάδες πάγκοι έχουν στηθεί, χαρούμενοι Δαφνιώτες και άλλοι Χαϊδαριώτες, από το Δάσος, την Αφαία, τα Κουνέλια το κεντρικό Χαϊδάρι, ψωνίζουν από τα φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα που διατίθενται, από παραγωγούς και εμπόρους.
Παρόντες ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών συνδυασμών, δημοτικοί σύμβουλοι.
Με την πάροδο των εβδομάδων, τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στην αρχή, λόγω της λειτουργίας της λαϊκής, φαίνεται ότι άλλα λύνονται και άλλα αμβλύνονται ουσιαστικά.
Στο μεταξύ όμως, γκρίζα σύννεφα μαζεύονται στην περιοχή. Κάποιοι κάτοικοι ανησυχούν για τα προβλήματα που ενδεχομένως δημιουργεί η λειτουργία της λαϊκής στη συγκεκριμένη οδό. Διακόπτεται η συγκοινωνία μέχρι τη Βουλγαροκτόνου, είναι δυσχερέστατη η προσέγγιση σχολικών λεωφορείων στη συνοικία, η πιθανή επέκταση της λαϊκής και πέραν της Παλαιολόγου, θέτει σε κίνδυνο πυρκαγιάς το Άλσος, μας λένε όταν συζητάμε μεταξύ μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ. Να λειτουργεί μεν, αλλά σε άλλους δρόμους, όπως στην Τροίας, στην Ιεράς Μονής, λένε αυτοί που μένουν στη Βουλγαροκτόνου. Ψίθυροι θέλουν κάποιους να επιδιώκουν της διακοπή λειτουργίας της λαϊκής. Πιστεύω ότι δεν είναι αλήθεια. Μιλάω με όλους και με ειλικρίνεια, κανείς δε βάζει τέτοιο ζήτημα.
Όμως οι διαφορετικές απόψεις που ακούγονται διχάζουν τους κατοίκους. Κάποιοι δεν πάνε πλέον να ψωνίσουν. Οι πάγκοι της λαϊκής μειώνονται κάθε εβδομάδα.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ και όχι να μας χωρίζει σε δύο αντίπαλες ομάδες και με κριτήριο σε ποιο δρόμο είναι το σπίτι και επιχείρησή μας.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, με ευθύνη του Δήμου Χαϊδαρίου και τη συμμετοχή όλων των κατοίκων της συνοικίας μας.
Λαϊκή Συνέλευση που θα κατατεθούν προτάσεις, θα ακουστούν απόψεις και θα ληφθούν αποφάσεις που θα κληθεί να επεξεργαστεί και να υλοποιήσει ο Δήμος και η Περιφέρεια.
Λαϊκή Συνέλευση που πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι, ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΠΟΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ.
Λαϊκή συνέλευση που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ) ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΤΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Η συνέλευση αυτή μπορεί και πρέπει να αναδειχτεί σε πιλότο για το Δαφνί και όλο το Χαϊδάρι.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ:
·         ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ (πάνδημο αίτημα των κατοίκων του Χαϊδαρίου).

·         ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ της λεωφορειακής γραμμής «811», ώστε να καλύπτει και τις ανάγκες της Αφαίας
·         Αναβάθμιση και ηχομόνωση της παιδικής χαράς, στο τέρμα των λεωφορείων.
·         Απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την περιοχή μας
·         Δημιουργία σύγχρονου εκπαιδευτηρίου και μετεγκατάσταση του 11ου νηπιαγωγείου σε νέο ανεξάρτητο χώρο (οικόπεδο «ΒΟΥΤΑ»)
·        Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου, χαρακτηρισμός του οικοπέδου Κομνηνών και Τροίας (Ο.Τ. 2) σε «κοινωφελή χώρο», αξιοποίησή του προς όφελος της συνοικίας και . διαμόρφωση της οδού Κομνηνών μεταξύ Τροίας και Βουλγαροκτόνου.

Νίκος Δαμίγος
Κάτοικος οδού Τροίας 33, Δαφνί
Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής
του Δημοτικού Συνδυασμού «ΠΟΛΙΤΕΣ σε ΔΡΑΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ»

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *