Κολυμβητήριο Κοπή δενδρων Ασφάλεια Πεζών : Αρνουμαστε να κάνουμε μικροπολιτικη

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ όσον αφορά αυτό το γεγονός, επειδή έγινε μία συζήτηση με αφορμή το πράσινο, το κολυμβητήριο και άλλα ζητήματα, θέλω να πω το εξής, εμείς έχουμε εκφράσει και στο παρελθόν και αυτής της Διοίκησης και στην προηγούμενη, την εμπιστοσύνη μας στις Διοικητικές Τεχνικές και Οικονομικές Υπηρεσίες του δήμου. Αυτή είναι μία θέση αρχής γιατί δεν έχουμε και να πούμε κάτι, δηλαδή με έμπρακτο τρόπο, είτε ότι είναι αδιάφοροι, είτε ότι κωλυσιεργούν.
Υπάρχουν ζητήματα που έχουν να κάνουν σχέση με τον πολιτικό προσανατολισμό για την προηγούμενη Διοίκηση, υπάρχουν ζητήματα και όσον αφορά εδώ πέρα τους ρυθμούς κ.λπ., για τα οποία και έχουμε κάνει κριτική όταν κουβεντιάζαμε τον προϋπολογισμό και θα επανέλθουμε. Με αυτήν την έννοια λοιπόν, με αυτό το ζήτημα εγώ προσωπικά έχω πει, δεν θέλω, δεν μπορώ να μπω σε συζήτηση για το δέντρο που πέφτει ή για το δέντρο που δεν πέφτει. Αρνούμαι προσωπικά.
Λέω, λοιπόν, σε συνδυασμό με αυτό που είπε ο Αντρέας, γιατί αυτό νομίζω είναι μετά. Πρώτα πρέπει να μας απαντήσει λοιπόν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο η Υπηρεσία Πρασίνου με αφορμή αυτό το γεγονός αν έχει άποψη για το τι πρέπει να κάνει, δεύτερον, αν έχει τα εργαλεία, και τρίτον αν την εμποδίζουν να κάνει αυτό που έχει να κάνει, διότι για κάθε δέντρο στην ουσία έχουμε καταντήσει να κάνουμε Δημοτικό Συμβούλιο. Και εγώ αρνούμαι να συμμετέχω σε μία τέτοια διαδικασία.
Πρέπει να αποφασίσουμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο, είναι θετική αυτή η πρόταση που λέει ο Αντρέας, με την έννοια να αναθέσεις σε μία Υπηρεσία που να είναι υπεράνω υποψίας παραέξω έναν συνολικό τρόπο αντιμετώπισης. Και μετά, βεβαίως, να δούμε αν έχουμε τα χρήματα, τον εξοπλισμό, κ.λπ., κ.λπ..
Αυτή λοιπόν είναι η θέση μας για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Δεύτερον, με αφορμή το κολυμβητήριο και που έβγαλε μία ανακοίνωση ο δήμος, πρέπει να πω το εξής, και καλά έκανε και έβγαλε ανακοίνωση, διότι είναι ζήτημα δημοσίου ενδιαφέροντος, αφορά τον πληθυσμό και οτιδήποτε γίνεται για τέτοια ζητήματα, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Εγώ προσωπικά με αφορμή μία συζήτηση που έγινε, όπως γνωρίζει και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, πρέπει να τον έχουν ενημερώσει, σήκωσα το τηλέφωνο, πήρα την Τεχνική Υπηρεσία, ζήτησα την επικεφαλής της Τεχνικής Υπηρεσίας την κα Παναγιωτάκου, την ενημέρωσα, για ζητήματα που αφορούσαν αυτά τα ζητήματα και που είχα και εγώ προσωπικά απορίες.
Πάλι από θέση αρχής ξεκινάω όχι για ζητήματα δευτερεύοντα, για το ζήτημα της υγιεινής. Γι’ αυτό κουβεντιάζω. Τώρα, το αν υπάρχουν παραλείψεις, κ.λπ., κ.λπ., είναι άλλη συζήτηση για το κολυμβητήριο και αν γίνονται όλα αυτά που πρέπει να γίνονται. Δεν μπαίνω σε αυτό. Λέω στο ζήτημα αν το κολυμβητήριο με το νερό είναι επικίνδυνο. Γιατί τέτοιο ζήτημα άνοιξε και θεωρώ καλά και έκανε η... και μάλιστα εμείς σαν παράταξη το αναπαρήγαμε και στο site και στο blog αμέσως και χωρίς σχολιασμό γι’ αυτό το ζήτημα. Γιατί είχε μια σειρά άλλα πράγματα, λέμε τη γνώμη μας και επί τούτου. Ακριβώς για να τονίσουμε ότι συμπαραστεκόμαστε, όχι συμπαραστεκόμαστε, συμπαρατασσόμαστε σε αυτό το ζήτημα με τη Δημοτική Αρχή, και νομίζω ότι για τέτοια ζητήματα όταν έρχονται σε οποιονδήποτε δημοτικό σύμβουλο, που έχουν να κάνουν σχέση με τη δημόσια υγεία, η πρώτη προτεραιότητα πριν να κάνουμε κριτική στη Δημοτική Αρχή είναι να την ενημερώσουμε αρμοδίως είτε από τον πολιτικό δρόμο, είτε από τον διοικητικό, οικονομικό, τέλος πάντων εννοώ από τις Υπηρεσίες. Δεύτερο ζήτημα αυτό.
Τρίτο ζήτημα. Εγώ συνήθως δεν κάνω ερωτήσεις για τους κάδους και για τις γειτονιές. Το απεχθάνομαι, γιατί θεωρώ ότι... και αυτό είναι ένα ζήτημα που μπορούμε να το κουβεντιάσουμε. Όμως, επειδή έχω αρθρογραφήσει για ζητήματα ασφάλειας όσον αφορά την κυκλοφορία, βάζω δύο ζητήματα που θα ήθελα, νομίζω είναι στην προσοχή της Δημοτικής Αρχής αλλά το λέω για να δει με την Αστυνομία το τι και το πώς. Αυτές είναι οι περιοχές που τις θεωρώ επικίνδυνες για τη διάβαση των πεζών, η περιοχή στον Κωτσόβολο που με τον τρόπο που μπαίνουν τα αμάξια, ένα ζήτημα είναι αυτό, παντού έχουμε προβλήματα, αλλά δεν το βάζω συνολικά.
Λέω, λοιπόν, ότι στον Κωτσόβολο πρέπει να βρούμε έναν πρακτικό τρόπο με βάση την Τεχνική Υπηρεσία που θα βάλουμε κάποια, πώς κάνουμε στα σημεία αυτά, που απαγορεύεται, διότι παρκάρουν μέχρι έξω, έχει έρθει, μου έχει έρθει αυτό το ζήτημα επανειλημμένα και μάλιστα αναγκάζεται γυναίκα με καροτσάκι δεν μπορεί να περάσει με κανέναν τρόπο από πάνω και κατεβαίνει στον δρόμο. Επί της Καβάλας, λέω, ναι, γι’ αυτό λέω. Στο βενζινάδικο και αυτό εννοώ, περιοχή του Κωτσόβολου. Αυτό νομίζω πρέπει με κάποιον τρόπο να παρέμβουμε γιατί θα θρηνήσουμε θύματα. Δεν λέω ότι θα βρεθούμε εκτεθειμένοι, θα θρηνήσουμε θύματα και ενώ ίσως πρέπει να κάνουμε. Δεν λέω το τι.
ΕΚΤΟΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Το βενζινάδικο δεν είναι το πρόβλημα στο βενζινάδικο, περνάει ο κόσμος μέσα. Μετά ακριβώς, έκανε μία παρέμβαση η κα Γεωργιάδη. Ακριβώς μετά υπάρχει δυσκολία διάβασης. Ωραία, ό,τι νομίζετε λοιπόν σε σχέση με αυτήν την περιοχή νομίζω ότι πρέπει να παρέμβουμε με άμεσο τρόπο. Πυροσβεστικό, θα έλεγα, αύριο το πρωί, μεθαύριο, δεν ξέρω ποιον τρόπο θα σκεφτείτε, εκτός από τις οχλήσεις προς τις αντίστοιχες Υπηρεσίες, εννοώ προς τα αντίστοιχα καταστήματα, κ.λπ., πρέπει με κάποιον τρόπο να σηματοδοτείται ότι εμείς κάνουμε μία παρέμβαση.
Επίσης, αφορά την περιοχή της Θερμοπυλών, είσοδος-έξοδος. Νομίζω ότι τα κολωνάκια νέου τύπου, τα πορτοκαλιά, κ.λπ., είναι αναλώσιμα μέσα σε μία μέρα. Ίσως θα πρέπει να πάμε, όχι ίσως, νομίζω πρέπει να πάμε σε κάποιον άλλον σχεδιασμό. Δεν ξέρω. Μισό λεπτό, οι Τεχνικές Υπηρεσίες θα πρέπει να μας πουν αν θα βάλουμε κάγκελο, αν θα κάνουμε.. τέτοιο, δεν ξέρω τι θα κάνουμε, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση στην είσοδο και στην έξοδο πέρα το ότι δημιουργείται ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο, δημιουργείται ένα... Στη Θερμοπυλών Πλαταιών, αυτή, είσοδος-έξοδος, το ίδιο πράγμα λέμε. Δεν ξέρω πώς το λέμε τον δρόμο, Πλαταιών τον λέμε; Ωραία, τον είπα εγώ Θερμοπυλών, επειδή ενώνονται.
Το κυκλοφοριακό κομφούζιο είναι μικρό το πρόβλημα. Το ανθρώπινο κομφούζιο είναι το κύριο το οποίο υπάρχουν διαπληκτισμοί, βγαίνουν άνθρωποι από τα αμάξια τους, έρχονται στα χέρια, κ.λπ..
Και ένα τρίτο σημείο, νομίζω με τα γνωστά κολωνάκια που σωστά σε ορισμένα σημεία, η επανάληψη όχι μήτηρ μαθήσεως, μαθαίνει και ο πληθυσμός, υπάρχει το Corner το καφενείο και μπροστά στην Εθνική, μάλλον το κομμάτι που στενεύει από την Εθνική Τράπεζα πηγαίνοντας προς τα πέρα. Και εκεί πέρα νομίζω πρέπει να πάρουμε μέτρα, διότι υπάρχει τρομερή δυσκολία.
Αυτά ήθελα να πω. Μια κουβέντα, για να το πω, για να... για τον διαχειριστικό έλεγχο, Μιχάλη, θέλω να ακούσεις, με αφορμή και το προηγούμενο ζήτημα, επειδή είναι ένα ζήτημα, γι’ αυτό είπα δεν στέκομαι στον διαχειριστικό έλεγχο, θεωρώντας ότι όταν θα κουβεντιάσουμε. Αλλά αυτή τη στιγμή θέλω να πω, επειδή είναι ένα ζήτημα που μας αφορά σαν παράταξη, με αφορά σαν πρόσωπο προσωπικά, είναι ένα ζήτημα στο οποίο δώσαμε μάχη να γίνει διαχειριστικός έλεγχος, οι παρεμβάσεις μας προς το υπουργείο είναι ότι θα γίνε μία προσπάθεια αρχές του ’17 και ίσως λίγο νωρίτερα.
Θέλω να πω ότι είναι μία σειρά θέματα που αφορούν τον δήμο αλλά αφορούν και αποφάσεις για τις οποίες εμείς έχουμε πρωτοστατήσει είτε στο παρελθόν, είτε στη συνέχεια, κάνουμε και αντίστοιχες ενέργειες, γι’ αυτό και για μια σειρά πράγματα όπως θα έχετε δει έχουμε έναν βαθμό πληροφόρησης, παρεμβαίνουμε και κάνουμε, αποφάσισα να το κάνω αυτό και να κοινοποιώ το τι κάναμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, παρότι ενημέρωνα γι’ αυτά τα ζητήματα τον δήμαρχο, διότι παίζεται ένα παιχνίδι προθέσεων και η ταπεινοφροσύνη μας, ή το γεγονός ότι ενημερώνουμε την πλειοψηφία στα όργανα εκεί που συμμετέχουμε προσπαθώντας να βοηθήσουμε τον δήμο, από κάποιους θεωρείται ότι είναι αδυναμία επικοινωνιακού τύπου.
Γι’ αυτό όπως θα έχετε δει, όταν έχουμε να διαφωνήσουμε με τον δήμο διαφωνούμε, αλλά όταν θεωρούμε ότι έχουμε κάνει ενέργειες όσον αφορά να επιλύσουμε ζητήματα, με τον δικό μας τρόπο αυτό που καταλαβαίνουμε είτε είναι διάδρομοι, είτε είναι ενέργειες, είτε είναι παρεμβάσεις, είτε είναι κείμενα στα οποία διαχωρίζουμε τη θέση μας εδώ και μετά την κοινοποιούμε για τέτοια ζητήματα, από εδώ και πέρα λοιπόν θα ενημερώνουμε για κάθε ζήτημα το τι παράλληλη ενέργεια κάνουμε, είτε στηρίζοντας τον δήμο για ζητήματα που αφορά, είτε διαχωρίζοντας τη θέση μας, έτσι και αλλιώς το κάναμε αυτό, λέω για ζητήματα... Αυτό είναι λοιπόν μία θέση από εδώ και πέρα, με την έννοια ότι θεωρώ ότι αδικούμε τον εαυτό μας σε αυτό που κάνουμε για μία σειρά πρά

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *