ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ:Υπερασπιζόμαστε τις βασικές αρχές των ΠσΔ και παλεύουμε για την εφαρμογή του προγράμματος μας ( ομιλία Θοδωρή Σπηλιόπουλου, επικεφαλής των ΠσΔ Χαϊδαρίου)

Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι,

«Με αφορμή τη Δήλωση της Αθηνάς Σκαμπά, μου δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσω ορισμένες από τις βασικές αρχές της δ.κ. πολίτες σε δράση.

Ούτε εγώ, ούτε η δ.κ. έχουμε τη διάθεση για αλληλοκατηγορίες, άγονες καταγγελίες, επιδείξεις αγωνιστικών περγαμηνών κ.λπ.

Επέλεξα να μιλήσω γενικά μεν για τις αρχές της δ.κ. αλλά και για τη δική μου στάση ως επικεφαλής, αλλά και που συμπεριλαμβάνει και το ειδικό θέμα της δήλωσης της Αθηνάς.

Θα μπορούσα να αντικρούσω μια προς μια τις ενστάσεις της Αθηνάς – αλλά δεν θα το κάνω, όχι επειδή δεν υπάρχουν επιχειρήματα, εξ΄ άλλου στην θα μας δοθεί η δυνατότητα στο μέλλον να κουβεντιάσουμε αναλυτικά,
αλλά γιατί θέλω να συμβάλω στην ανάπτυξη ενός σοβαρού πολιτικά διαλόγου, που θα υπερβαίνει τις προσωπικές αντιπαραθέσεις».

Ούτε έχει νόημα (αυτή τη στιγμή να αναλυθούν) οι διαφορετικές οπτικές οι διαφορετικές πολιτικές διαδρομές που αναφέρθηκε η Αθηνά.

Και εγώ προσωπικά τις τιμώ γιατί (όλες αυτές οι διαφορετικές διαδρομές) ήταν η μαγιά της αλλαγής, η μαγιά της ατζέντας που στην Ελλάδα και στην Ευρώπη άρχισε να αλλάζει η κατάσταση.

Τιμούμε κάθε αγωνιστική διαδρομή κάθε πολίτη,  μαχόμενου προσώπου που υπηρετεί το δίκιο και την δημοκρατία.

Ποιες είναι αυτές οι Βασικές αρχές…..που, (υπερασπιζόμασταν) συνεχίζουμε και θέλουμε να υπερασπιστούμε και στην πορεία;

Εμείς λέμε ρητά και κατηγορηματικά,

ΟΧΙ στην αποδόμηση της μιας κυβέρνησης η οποία προσπαθεί να διατηρήσει τις κοινωνικές κατακτήσεις, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια δίκαιη κατανομή των βαρών που μας φόρτωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να βάλει ένα τέλος στη διαπλοκή.

Όπως είμαστε ανεκτικοί στη σημερινή δημοτική αρχή και αυτό το χουμε αποδείξει και στη συζήτηση για την αποκομιδή των σκουπιδιών, γιατί γνωρίζαμε ότι είχαν καταστραφεί οι υποδομές στην υπηρεσία καθαριότητας (δεν υπήρχαν απορριμματοφόρα, προσωπικό κ.λπ) έτσι και στα ζητήματα για τις ανεπάρκειες και καθυστερήσεις, αλλά και στα ζητήματα της της δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών.

Αλλά και στα ζητήματα της οικονομικής ανάπτυξης που κουβεντιάσαμε αναλυτικά στον προϋπολογισμό του 2016 (βλέπε στο link όλη την απομαγνητοφωνημένη σχετική ομιλία και το βιντεο 36 λεπτών). http://psdhaidari.blogspot.gr/2016/02/2016.html
https://youtu.be/_2ac6d8iIF8

Έτσι λοιπόν και μάλιστα μας κατηγορούν ότι είμαστε ανεκτικοί με την δημοτική αρχή, γι αυτό ότι έτσι είμαστε ανεκτικοί και με τη σημερινή κυβέρνηση και την περιφέρεια.

Τη δημοτική κίνηση «Πολίτες σε δράση» την υποστήριξαν και εξακολουθούν να υποστηρίζουν – όπως προέκυψε και στην πρόσφατη Γενική συνέλευσή μας – ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι. Αυτό δεν το κρύψαμε ούτε και στο πρόγραμμά μας.

Στο εξώφυλλο υπάρχει τα σήματα των δύο κομμάτων που στηρίζουν τη δημοτική μας κίνηση. Δεν περιοριζόμαστε όμως στη στήριξη των δύο κομμάτων…

Επιδιώκουμε τη συνεργασία και τη κοινή δράση σύμφωνα με τα προβλήματα και τις ανάγκες της πόλης αλλά και γενικότερα της κοινωνίας.

Επιδιώκουμε συναινέσεις , όπως π.χ. με το θέμα των προσφύγων στο Σκαραμαγκά που ψηφίσαμε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, παρά το γεγονός ,και εγώ προσωπικά, ότι δεν μας εξέφραζε και γι αυτό βάλαμε πολιτικό αστερίσκο, για να φανεί ότι η τοπική κοινωνία αποδέχεται την φιλοξενία των προσφύγων –και νομίζω το καταφέραμε, αυτό ήταν το βασικό για εμάς.

Ασκούμε κριτική στην κυβέρνηση για συγκεκριμένα προβλήματα και καθυστερήσεις, όχι για να την αποδημήσουμε - δεν υιοθετούμε την ασπρόμαυρη και απλουστευτική λογική για όλα φταίει «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ» - αλλά για να στηρίξουμε με εποικοδομητικό τρόπο ριζοσπαστικά μέτρα που έχει ανάγκη ο τόπος.

Έτσι υπογραμμίζουμε τις καθυστερήσεις για το Πάρκο Τρίτση, την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Λοιμωδών (Αγία Βαρβάρα), τις αλλαγές στο νόμο «Καλλικράτη» κ.λπ στην κατεύθυνση όμως της επιτάχυνσης των διαδικασιών για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες και όχι για «να πέσει η κυβέρνηση».

Είμαστε αντίθετοι με την καταστροφολογία , με την μικροαστική ανυπομονησία που παραγνωρίζει τα χρόνια προβλήματα που παρέλαβε αυτή η κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν να πατήσουμε ένα διακόπτη για να βγούμε από το σκοτάδι στο φως. Χρειάζεται χρόνος, συνειδητοποίηση του επιπέδου ανάπτυξης που έχει η χώρα, συνέπεια, εργατικότητα, διάθεση για σύγκρουση αλλά και για συνεργασία και συναινέσεις.

Υποστηρίζουμε το προεκλογικό πρόγραμμα που καταθέσαμε στις δημοτικές εκλογές. Αυτό είναι πενταετές πρόγραμμα, έχει διάρκεια… Είναι ένας οδηγός, μια κατεύθυνση…. Κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί από την μια ημέρα στην άλλη. Το πρόγραμμα αυτό το εμπλουτίζουμε με νέες επεξεργασίες – σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν.

Η δ.κ. Πολίτες σε δράση έχει μια μακροχρόνια δημοκρατική παράδοση όσον αφορά τη λειτουργία της. Στον κανονισμό λειτουργίας της ο οποίος έχει καθιερωθεί από το 1996 αλλά που επικαιροποιείται και εκσυγχρονίζεται προβλέπονται όργανα όπως π.χ η Γραμματεία, η Επιτροπή Πόλης και οι Γενικές Συνελεύσεις, η επιβεβαίωση του επικεφαλής στο μεσοδιάστημα της θητείας κ.λπ. Αυτά τηρούνται με συνέπεια και ενδεχομένως να είναι η μοναδική δημοτική παράταξη που έχει καθιερώσει τέτοιες δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες.

Υπογραμμίζω την υπεύθυνη στάση των Κώστα Ασπρογέρακα και Κίμωνα Φουντούλη, που όταν μέσα από τις διαδικασίες εκλογής του επικεφαλής της δ.κ. στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές δεν προέκυψαν τα αποτελέσματα που θα ήθελαν, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους - και μάλιστα χωρίς να τους το ζητήσει κανένα από τα θεσμοθετημένα όργανα της δ.κ. ούτε και κανένα στέλεχος ή άλλο μέλος της δ.κ.

Δεν είναι αντίπαλοί μας εκείνοι που θεωρούν ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα και καλύτερα σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Σε επίπεδο δηλαδή αυτοδιοίκησης και κυβέρνησης.

Εχθροί μας είναι τα προβλήματα, η απαισιοδοξία, η λογική «όλοι το ίδιο είναι» που οδηγεί στην παραίτηση, στην περιθωριοποίηση και στη διαιώνιση των προβλημάτων.

Φίλοι μας είναι εκείνοι που έχουν τη διάθεση για συνεργασία και ευρύτερες συναινέσεις με βάση τα συγκεκριμένα προβλήματα.

Εμείς – και εγώ ως επικεφαλής της παράταξης - θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε το δρόμο της συνεργασίας, της συναίνεσης με βάση τα προβλήματα της κοινωνίας και της αντιμετώπισής τους, όχι στη δεύτερη παρουσία, αλλά στην καθημερινότητα.

Οι μικρές νίκες, θα προκαλέσουν αλληλοεπιδράσεις και θα δημιουργήσουν τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία.


Εμείς λέμε όχι στο διχασμό και στις αλληλοκατηγορίες. Αυτό δεν το κάναμε στο παρελθόν με τις παραιτήσεις και τις άδικες κατηγορίες εναντίον μας – Εμείς λέμε «Ναι στη συναίνεση και στη συνεργασία με βάση τα προβλήματα που έχει το Χαϊδάρι και η χώρα μας. Και αυτά τα προβλήματα είναι πολλά και σύνθετα που πολλές φορές η αντιμετώπισή τους ξεπερνάει τα όρια των συνόρων της χώρας, όπως π.χ. το προσφυγικό».

ομιλία σε βιντεο:
https://www.facebook.com/politeshaidari/videos/1025269237554270/


ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *