υγεια...ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ που απο τον Σεπτέμβριο που σας καλούσαμε για κοινή δράση για τα θέματα της υγείας δεν καταφέραμε να' χουμε κοινή δράση. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ, όταν κάποιοι που θα χρησιμοποιήσουν πρακτικές τύπου κατσαρόλας αυτές τις 120 μέρες της ενδιάμεσης συμφωνιας για να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Αριστεράς, ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ

Οι τοποθετήσεις των "Πολιτών σε Δράση" στην 7η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Μαρτίου 2015.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε (εκτός ημερησίας διάταξης) αίτημα συμμετοχής του Δήμου σε κινητοποίηση φορέων της Δυτικής Αθήνας για τη Δημόσια Υγεία, στις 21/3 στο Περιστέρι. Την κινητοποίηση καλούσαν Λαϊκές Επιτροπές, σωματεία και φορείς της περιοχής.

Τοποθετηθήκαμε και για την κινητοποίηση και για το πλαίσιο που τη συνόδευε, αλλά και για τη στάση της Αριστεράς, στο νέο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης.

Παραθέτουμε τις τοποθετήσεις μας για το θέμα.


ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Λοιπόν, πρέπει να πω το εξής. Οτι, αυτό το κείμενο το είδαμε και από το Καματερό που ήρθε, από αλλού, με αναγγγελία για τις 28 του μήνα. Εντάξει, έχει μία συγκεκριμένη ταυτότητα πολιτική. Πρέπει να πω, ότι είναι όντως πολύ προσεκτικό όσον αφορά τις διατυπώσεις. Δηλαδή, εκφράζει την αντίθεση όσον αφορά την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, αλλά είναι πάρα πολύ προσεκτικό.

Εγώ αυτό το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό, όσον αφορά τον τρόπο σκέψης και ίσως δράσης, πέρα από τις γενικές εξαγγελίες των φορέων, όσον αφορά δηλαδή την πολιτική πρακτική, ανεξαρτήτως προθέσεως και το τι. Με αυτή την έννοια, επειδή ακριβώς γίνεται κριτική σε μία Κυβέρνηση που τώρα ξεκινάει και με τον τρόπο που το βάζει, δηλαδή βάζοντας ότι δεν λέει κουβέντα ξέρω 'γώ, κ.λπ., κ.λπ., δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε.

Οσον αφορά όμως τις δραστηριότητες, δεν λέω για τη συγκεκριμένη, λέω γενικότερα, εγώ πιστεύω ότι είναι ανάγκη οι Δήμοι και με αυτό το νόημα τοποθετηθήκαμε και στην αρχή, για τα όποια ζητήματα έχουν στην περιοχή και μάλιστα για τα ζητήματα υγείας που μας αφορούν, πρέπει να πρωτοστατήσουμε και με άλλες δραστηριότητες.

Σε αυτή την κατεύθυνση εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει η βούληση, η πολιτική βούληση, υπάρχουν τα γνωστά ζητήματα που εμείς τα ζήσαμε, όπως τα 'ζησες και ο Δήμος, όσον αφορά π.χ. προηγούμενες υποχρεώσεις, π.χ. με την Κοινοφελή Επιχείρηση, το τι κοστίζει να διώξεις κάποιους. Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι ανεξαρτήτως κόστους, πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία με τους Διοικητές. Χάνεται πολύτιμος χρόνος. Το λέω γενικότερα δηλαδή, όσον αφορά τον τρόπο δράσης, το πώς πρέπει να δράσει η Κυβέρνηση.

Θα πω έτσι και κάτι, εντάξει, προσωπική γνώμη. Βεβαίως δεν είναι μες τις προθέσεις της Κυβέρνησης. Αλλά εγώ λέω ότι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η Κυβέρνηση όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, παρότι είναι έξω από τη φιλοσοφία και την κουλτούρα, προκειμένου να υπάρξουνε κάποια αποτελέσματα, πιθανά να υπάρξουνε αντίστοιχες ενέργειες. Ας μην τις πούμε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Πάντα όπως ξέρετε οι νομικοί και πολιτικοί Σύμβουλοι βρίσκουνε τρόπο, ώστε να επιταχύνονται οι εξελίξεις. Κατά τη γνώμη μου δηλαδή υπάρχει μία υστέρηση όσον αφορά αυτό το ζήτημα της αλλαγής των Διοικητών και γενικότερα, οπότε όχι απλώς δεν περπατάει, υπονομεύεται. Είναι γνωστό και θέλω να το πω με αφορμή αυτό το θέμα, υπάρχει μία υπονόμευση συνολικότερα από το προηγούμενο κατεστημένο της μνημονιακής Κυβέρνησης, η οποία στην καλύτερη περίπτωση αδρανεί, στη χειρότερη μηχανεύεται διάφορα, όπως αυτό που είδαμε στην Αστυνομία.

Νομίζω λοιπόν ότι χρειάζεται η λαϊκή επαγρύπνηση με το δικό του τρόπο ο καθένας. Με αυτή την έννοια λοιπόν, εμείς από το δικό μας μετερίζι θα κάνουμε ότι μπορούμε, όσον αφορά αυτά τα ζητήματα. Όσον αφορά δε τα συγκεκριμένα, γιατί δεν διαφωνώ σε τίποτα στο τι διεκδικούμε και μάλιστα θέλω να πω ότι για το ζήτημα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που αιφνιδιάστηκα, δεν ήξερα, θα το μελετήσω και θα 'χω άποψη, γιατί δεν ξέρω ακριβώς, δεν το βρήκα ούτε στο διαδίκτυο, ούτε τίποτα, τέλος πάντων.

Προσωπικά ας πούμε, εγώ πιστεύω ότι εδώ όσον αφορά την περιοχή, το νοσοκομείο του Λοιμωδών το θεωρώ αδιαπραγμάτευτο. Τώρα η μορφή αν θα 'ναι στη Νίκαια, εγώ προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να 'ναι ουρά του Αττικού και πρέπει να πάμε σε ένα υγειονομικό πάρκο εκεί στην περιοχή με Κέντρο Υγείας μιας μέρας και πιθανά και με τα παρακλάδια εδώ του ΕΣΥ ΙΚΑ, ΠΕΔΥ, πως το λέμε, κ.λπ. στην περιοχή και βεβαίως εννοείται ότι το Αττικό και η Νίκαια και τα δύο Ψυχιατρικά Νοσοκομεία να ενισχυθούν στα πλαίσια ας πούμε της ανταπόκρισης στα σημερινά αυξημένα προβλήματα των ασθενών και στην ιδιαίτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας.

Με αυτή την έννοια λοιπόν εμείς επιφυλασσόμαστε. Δεν το ψηφίζουμε αυτό όσον αφορά την κριτική. Αλλά όσον αφορά τα αιτήματα και τις μεθοδεύσεις, εμείς θα 'μαστε παρόντες.

..................................................................

ΣΚΑΜΠΑ: Ναι, εγώ ήθελα περισσότερες πληροφορίες γι' αυτό το συντονισμό. Έχουνε γίνει προσπάθειες συντονισμού στη Δυτική Αθήνα για το θέμα της υγείας και για γενικότερα θέματα επίθεσης στο Κοινωνικό Κράτος εδώ και αρκετά χρόνια διάφοροι, στους οποίους συμμετείχα σε όλους.

Είμαι σε διάφορους τοπικούς φορείς. Δεν αντιλήφθηκα αυτό το κάλεσμα για να γίνει ο συντονισμός. Θέλω να μάθω ποιοι φορείς συμμετέχουν, πότε έγινε το κάλεσμα. Παραπέμψτε με κάπου στο ίντερνετ, να μην κουράσω και καταχραστώ το χρόνο σας, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό όταν προσπαθείς να δώσεις μάχες, γιατί όσον αφορά το στόχο δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς και όσον αφορά το τι έχουμε κάνει στο δρόμο, ο καθένας έχει τη δική του ιστορία. Εγώ δεν τη διαπραγματεύομαι τη δική μου.

Έχει όμως πάρα πολύ μεγάλη σημασία να το κάνεις με ένα τρόπο αποτελεσματικό και η κομματική παρέμβαση στο Κίνημα και το βάπτισμα του Κινήματος του Κόμματος κίνημα, δεν είναι αποτελεσματικός τρόπος. Κι εδώ διαφωνώ. Εδώ διαφωνώ. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό αυτό, αν θέλεις να είσαι αποτελεσματικός και αν θέλεις να εκφράζεις τον κόσμο, που σήμερα έχει τις ελπίδες του σε αυτή την Κυβέρνηση, θέλει να της δώσει πίστωση χρόνου και σαφώς δεν το συσπειρώνεις, καταγγέλοντάς την.

Δεν ξέρω αν είναι αντιληπτό το σκεπτικό μου. Όσον αφορά μόνο μία παρατήρηση, επειδή λιγάκι στα θεωρητικά θέματα είμαι λίγο ευαίσθητη, είναι εκτός θέματος, αλλά αφού το είπες συνάδελφε, ο καπιταλισμός έφτιαξε και το Κενσιανό Κράτος, το οποίο έφτιαξε το ΕΣΥ. Αυτή τη στιγμή η επίθεση που γίνεται, λέγεται νεοφιλελεύθερη. Έτσι; Δεν αμφισβητεί κανείς ότι είναι παράγωγο του καπιταλισμού.

..........................................................

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Θα είμαι πολύ σύντομος. Καταρχήν, εγώ χαίρομαι που γίνεται αυτή η συζήτηση. Το έχω πει έτσι και άλλες φορές και μου άρεσε που πήρε και θεωρητικά χαρακτηριστικά. Θα είμαι πολύ σύντομος. Να δω αν μπορώ να είμαι σε δέκα φράσεις, για να επιχειρηματολογήσω τι θέλω να πω.

Θέλω να πω το εξής. Ότι, η άποψή μας είναι ότι σε αυτό τον αγώνα των 120 ημερών, 118 έχουν μείνει, θα ήθελα να βρεθούμε όλοι απ' τη μεριά της δράσης και της αλλαγής, το βάζω έτσι πολύ σοβαρά, χωρίς αιχμή, χωρίς τίποτα, όταν θα προκύψει η πολιτική της κατσαρόλας και εύχομαι να είναι τέτοια η δράση του Κινήματος, δεν βάζω τίποτα για το ΚΚΕ, εύχομαι να 'ναι τέτοια η δράση του Κινήματος με όποιο τρόπο και από όποιο μετερίζι θεωρεί ο καθένας, που να μπορέσουμε αυτό το τετράμηνο, πριν να πάμε σε οποιαδήποτε άλλη λύση, είτε εκλογές, είτε οτιδήποτε άλλο, κ.λπ., που να μπορέσει η ορμή του Κινήματος και του κόσμου, με τον τρόπο που καταλαβαίνει ο καθένας κι εγώ είμαι υπέρ του δρόμου και με αυτό τον τρόπο θα υπερασπιστώ αυτή την αντίληψη, αυτή την πολιτική, αυτό το μεταβατικό διάστημα, ελπίζω να 'ναι τέτοια η ορμή του κόσμου, που πραγματικά να δώσει τη σωστή διέξοδο και τη σωστή λύση, αν όχι αυτή τη στιγμή, την επόμενη μέρα.

Ένα ζήτημα είναι αυτό. Δεύτερον, θέλω να πω το εξής. Είμαι υπέρ της θεωρίας των συνεχών ρήξεων και όχι υπέρ της θεωρίας των σταδίων.

Τρίτον. Είμαι υπέρ της θεωρίας του διεθνισμού του πραγματικού, που σημαίνει ότι δεν χαρίζουμε την Ευρώπη και δεν πάμε σε μία λογική ας πούμε σκατζόχοιρου, κ.λπ. Θεωρώ ότι ο Γκράμσι αυτή τη στιγμή κερδίζει στην πράξη τον Λένιν, με τίτλους τα λέω, για να μπορέσουμε να μου απαντήσετε και την επόμενη φορά. Έτσι; Δεν θέλω να κάνω κατάχρηση του Κινήματος, δεν θέλω να κάνω κατάχρηση του χρόνου και λέω λοιπόν, ολοκληρώνω, θέλω λοιπόν να 'ναι ομόφωνη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί πιστεύω ότι όλων η θέση μας είναι στο δρόμο με μια διαφορετική αντίληψη αυτή τη στιγμή. 
Εμείς λοιπόν απέχουμε αυτή τη στιγμή, γιατί θέλω να 'χετε κι εσείς το θάρρος, όταν θα προκύψουν ζητήματα που θα χρειαστεί με διαφορετικό σκεπτικό και χωρίς τη λογική της επιβεβαίωσης, ή του χειροκροτητή της Κυβέρνησης, να 'χετε το θάρρος είτε να αποσυρθείτε, είτε να ψηφίσετε Λευκό.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *