ΔΕΣΜΕΥΣΗ σχετικά με το παλιό Δημαρχείο, στη λογική να παραμείνει ως έχει, δηλαδή να μην κατεδαφιστεί και να ενισχυθεί ό,τι χρειάζεται στατικά και γενικότερα.

(πραχτικα ιαν.2015)
Λοιπόν, εγώ προχώρησα ως όφειλα και ως είχα δεσμευτεί στις αναγκαίες επαφές. Αυτό που μπορώ να σας πω σχετικά με το παλιό Δημαρχείο, στη λογική να παραμείνει ως έχει, δηλαδή να μην κατεδαφιστεί και να ενισχυθεί ό,τι χρειάζεται στατικά και γενικότερα.

 Αυτή τη στιγμή πού βρίσκεται το θέμα, με τη γνωστή γραφειοκρατία. Υπάρχει πολιτική δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη του Σπύρου του Τζόκα και στα πλαίσια αυτής της απόφασης, της απένταξης δηλαδή του έργου υπάρχει εισηγητική έκθεση, με τη γνωστή γραφειοκρατία όπως γνωρίζετε.

 Η εισηγητική έκθεση βρίσκεται -νομίζω ότι και ο κ. Βαρυτιμιάδης έκανε μία επαφή- στην αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη την θεματική. Από 'κει και πέρα με τις γνωστές διαδικασίες που έχουμε κι εμείς όπως γνωρίζετε, γιατί αυτό πάει κι έρχεται Οικονομικές αντίστοιχες Επιτροπές ας το πούμε έτσι, θα μπει στη διαδικασία αναμόρφωσης του προϋπολογισμού. Αυτό είναι το ένα σκέλος.

Το δεύτερο, τι θα γίνουν τα χρήματα.

 Πριν να υπάρξει αυτή η διαδικασία της απένταξης, πρέπει σε συζητήσεις ο Δήμος και εγώ και όλοι μας δηλαδή να έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, εκτός από το ότι να αναπαλαιωθεί το παλιό Δημαρχείο, το οποίο μπορεί να 'ναι ένα κόστος από 400.000 έως 800.000 απ'ό,τι λένε τεχνικοί,

 αλλά αυτό βέβαια θα κριθεί όταν γίνει μελέτη,

 θα πρέπει να δούμε ποια έργα προτεραιότητας που είναι πρώτη προτεραιότητα εσάς σαν Δημοτική Αρχή, βεβαίως κι εμείς έχουμε άποψη, για να δούμε ποια έργα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της Περιφέρειας

. Αυτό επίσης υπάρχει πολιτική δέσμευση σε αυτή την κατεύθυνση και προσωπική δική μου και διάθεση θα έλεγα να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ απ'αυτό το πράγμα, έτσι;

Και παράλληλα θα έλεγα ότι -μία κουβέντα, γιατί δεν θέλω να κάνω κατάχρηση- νομίζω ότι ήρθε η ώρα ας πούμε να δούμε συνολικότερα, γιατί ψηφίστηκε ένας προϋπολογισμός όπως ψηφίστηκε, πάει αυτό, νομίζω ότι είμαστε σε μία διαδικασία και η Δημοτική Αρχή και εμείς όλοι οι υπόλοιποι, να κουβεντιάσουμε για τα βασικά προβλήματα του Χαϊδαρίου -δεν θέλω να κάνω κατάχρηση του χρόνου- για να δούμε μία ιεράρχηση. Ας το προγραμματίσουμε αυτό το πράγμα, το 'χω ζητήσει για διάφορα άλλα ζητήματα.

Και ένα τελευταίο που, για να, δεν ήθελα να κάνω ερώτηση, υπάρχει το εξής. Εγώ καταλαβαίνω -και είμαι με το Δήμο και τη Δημοτική Αρχή- δεν προλαβαίνουμε, για όλα τα ζητήματα. Αυτό είναι ζήτημα πολιτικής παρέμβασης, δηλαδή είναι από τα ζητήματα που πρέπει να διατυπωθεί πολιτικά η άποψη από την πλειοψηφία και αν χρειαστεί κι εμείς, το πρώτο ραβασάκι προς τον Βίτσα ας το πούμε έτσι.

Οι διαδικασίες αυτές που υπάρχουνε, με αυτό το προσωπικό που υπάρχει στο συγκεκριμένο Δήμο, αλλά όσο ρωτάω αυτή η τρέλα ας πούμε να πιάνουμε τις ημερομηνίες. Δηλαδή αντί να αποφασίζουμε πολιτικά και μετά το διοικητικό προσωπικό να ανταποκρίνεται, έτσι, εδώ γίνεται ένας αγώνας δρόμου, κάνουμε διάφορες παραχωρήσεις όλοι μας, έτσι; Και αυτό το θέμα πρέπει, νομίζω ότι είναι απ'τα πρώτα ζητήματα, εκτός απ'το γενικότερο που λέμε να καταργηθεί ο Καλλικράτης και τα λοιπά, νομίζω ότι είναι μέσα στα αιτήματα της εύρυθμης λειτουργίας στο Δήμο.

Μέχρι να λυθεί και να αυξηθεί κατά 20, 30%, δεν ξέρω και μάλιστα σε ειδικές υπηρεσίες, έτσι, εγώ λοιπόν προσωπικά λέω με αφορμή αυτό το ζήτημα, έτσι, το στηρίζω αυτό το πράγμα. Γιατί έγινε και μια προσπάθεια εκεί για ένα λεωφορείο ας πούμε, έτσι, στην, στην Αφαία, που επίσης το χρεώθηκα προσωπικά και αφού έφτασε, φτάσαμε στην πηγή, στο να, ο συγκεκριμένος άνθρωπος που είχε μειοδοτήσει, έστειλε ένα ραβασάκι τον Νοέμβριο, δηλαδή πάνω που είχε τελειώσει η διαδικασία να υπάρξει λεωφορείο, ότι αρρώστησε. Ξαναξεκίνησε η διαδικασία από τον βοηθό του Αντιπεριφερειάρχη τον ειδικό σύμβουλο, τον οποίο τον χρεώσαμε και ο άνθρωπος έτρεξε και τα λοιπά και φτάσαμε πάλι στην πηγή. Φτάσαμε λοιπόν στην πηγή, εντάξει, αμέλεια, αμέλειες μπορεί να υπάρχουν, για μία λοιπόν παράγραφο που δεν διατυπώθηκε, δεν μπορεί να πάρει τα παιδιά, μόνο κατ'εξαίρεση του Δημοτικού. Για να διορθωθεί αυτό τώρα, θα έχουμε φτάσει τον Ιούνιο.

Λοιπόν, αυτό το λέω δηλαδή γενικότερα, έτσι, για ένα θέμα στο οποίο δεν υπήρχε αντιδικία ούτε διαφορετική πρόταση. Αμέλεια μπορεί να πούμε ότι δεν το, δεν το εντόπισε η Περιφέρεια τον Σεπτέμβριο ας το πούμε έτσι, ας το χρεωθεί ότι ήταν πολιτική ευθύνη. Αλλά τώρα δεν είναι ότι το αφήσαμε και αυτό το γνωρίζει και η κα Ζέρβα και εγώ προσωπικά και το 'κλεισα

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *