αριστερος δεν σημαινει να εισαι παντα αρεστος ...Λέω λοιπόν ότι σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να δοθεί άδεια και ας μην ακούγεται ευχάριστο....


Από τα πρακτικά της 22ας Δεκεμβρίου 2014



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Σπηλιόπουλος.
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ήρθε η ώρα λοιπόν να κουβεντιάσουμε λίγο σοβαρά. Τι Χαϊδάρι θέλουμε;
 Τι Χαϊδάρι θέλουμε, αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι, θα έλεγα;
 Με την πολύ ευρεία έννοια και το φίλοι και το σύντροφοι και με την καλή έννοια που λέει ο Κώστας.
 Να τακτοποιήσουμε λίγο τη Γεωργίου Παπανδρέου, να τακτοποιήσουμε λίγο τις εξόδους του Δάσους και μια σειρά άλλα τέτοια ζητηματάκια που μπορεί να μας φάει μια πενταετία. Ας πάρουμε και μία απόφαση να ικανοποιήσουμε τις 80 υπογραφές των φίλων μας του Δάσους.
    Αυτή είναι η πραγματικότητα.
 Χρόνια ολόκληρα όλοι, δεν λέω, μερικοί, πολλά λέγονται, τα παίρνουν, δεν τα παίρνουν, δεν με ενδιαφέρει, εγώ λέω ποια είναι η πραγματικότητα,
 υπήρξε ανοχή με εξαίρεση το διάστημα της αναστολής.
 Λοιπόν, τι θα κάνουμε; Έχουμε διάφορα προεκλογικά προγράμματα.
 Εμείς είχαμε μία σκληρή θέση και πιθανά την πληρώσαμε και στις εκλογές. Η νύχτα ασχολήθηκε και είπε όχι αυτός ο υποψήφιος Δήμαρχος, γιατί θέλει να βάλει σε μια σειρά την Καραϊσκάκη, τη Γεωργίου Παπανδρέου και πάει λέγοντας, το ζήτημα της εξόδου στο Δάσος.
    Λέω λοιπόν με βάση το πρόγραμμά μας, ρώτησα και την προηγούμενη φορά, πρέπει να 'χουμε μια φιλοσοφία. Εμείς έχουμε μια φιλοσοφία και είπαμε όχι άλλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το 'παμε και σε ανύποπτο χρόνο, το λέμε δέκα χρόνια. Ετσι; Ούτε κατ' εξαίρεση στη Γεωργίου Παπανδρέου και στην Καραϊσκάκη. Εκεί δεν χωράει.
 Απ' την άλλη μεριά όλοι μας λέμε, τουλάχιστον εμείς λέμε ότι πρέπει να βοηθήσουμε τους μικρομεσαίους, τούτο, κ.λπ. σε περίοδο κρίσης. Ε, κάπου πρέπει να πάνε αυτοί. Στην Ακτή Σκαραμαγκά αυτή τη στιγμή δεν θέλει να πάει κανένας. Στην Αφαία πρέπει να τον πληρώσουμε για να πάει, στην αριστερή Αφαία λέω, κατεβαίνοντας αριστερά. Ετσι; Και στη δεξιά.
    Πιθανά εκεί να χρειάζεται μία καντίνα, να ανεχτεί κάποιος να πάει υπό δοκιμή και εφόσον τον πληρώσουμε, να καλύπτει ορισμένες στοιχειώδεις ανάγκες. Ετσι; Αυτή είναι η πραγματικότητα. Στις υπόλοιπες περιοχές οι γειτονιές είναι γονατισμένες κι ένας άνθρωπος που φιλοδοξεί να κάνει κάτι, ένα μαγαζάκι μικρό, μεγαλύτερο, κ.λπ., κ.λπ., πού θα το κάνει; Λέμε στο Αιγάλεω υπάρχεισχεδιαση ,εδώ δεν υπάρχει.
    Δεν λέω τώρα ότι φταίει ο Μιχάλης και η Δημοτική Αρχή αυτή τη στιγμή. Αλλά λέω ότι πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις. A la carte θα τις πάρουμε; Εγώ λέω όχι a la carte, πέρα κι έξω από νομολογίες, ή οτιδήποτε άλλο. Εγώ λέω ότι σε αυτή την περιοχή δεν υπάρχει τίποτα κι ένας άνθρωπος έφερε τα χαρτιά του κανονικότατα εδώ και μήνες. Δεν υπήρξε ζήτημα από κανέναν. Τώρα αν θα γίνει κάτι, οτιδήποτε άλλο, εγώ είμαι διαθέσιμος και για το Χαϊδάρι να βάλω πλάτη και να κάνουμε κοινωνικό περίπολο που λέμε, να βάλουμε λίγο τάξη και να χρησιμοποιήσουμε και τα νόμιμα μέσα και τα ένδικα μέσα. Γελάει ο Κώστας ο Βορέας.
    Εγώ λέω ωμά ορισμένα πράγματα.
 Θα μπορούσα να απαντήσω με περί διαγραμμάτων.(σσ αλλά δεν το κάνω)
 Λέω λοιπόν ότι σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να δοθεί άδεια και ας μην ακούγεται ευχάριστο(σσ. στους περίοικους)
 Ετσι; Αυτή είναι η πραγματικότητα κατά τη γνώμη μου. Έτσι; Αυτό λέω, ότι και σε αυτές και σε ορισμένες άλλες περιοχές και με αφορμή αυτό εδώ, ας κάνουμε μία συζήτηση λοιπόν το τι Χαιδάρι ονειρευόμαστε, ναι.
Θέλετε να πάρουμε μία απόφαση τώρα, ή θέλετε να κάνουμε μία συζήτηση το Γενάρη, το τι Χαϊδάρι ονειρευόμαστε συνολικά και να το οριοθετήσουμε και μετά να δούμε τι γίνεται, γιατί ο κόσμος δεν φταίει σε τίποτα.(σ.σ να ετοιμάζει ένα μαγαζί δαπανώντας χρήματα για μήνες)
    Δεν λέω ότι φταίει αυτή τη στιγμή.
 Κάποια απόφαση πρέπει να πάρουμε. Εγώ λέω λοιπόν ότι μπορούμε να πάρουμε για όλα τα άλλα και να είμαστε σε εγρήγορση. Αυτό με ανησυχεί εμένα, ότι θα γίνει αυτό, θα βγάλει άδεια τέτοια για ψιλικατζίδικο και θα γίνει σούπερ μάρκετ. Έχουμε ανεχτεί και κάνουν ότι θέλουν στην Καβάλας τα σούπερ μάρκετ. Έτσι;
 Έχουμε ανεχτεί οι πάντες τα πάντα με τον τρόπο μας, εκτός από τα Κινήματα, για να μη φωνάξει πάλι ο φίλος μου, ο Νίκος ο Καρούνης.
Ολοι οι υπόλοιποι τα 'χουμε ανεχτεί, τα 'χουμε καταπιεί. Γράφουμε κάποια χαρτιά, πού και πού βγάλαμε κάνα λόγο όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν συμμετείχαμε πουθενά, να πούμε όταν κάποιοι που τους θεωρούμε ιδιόμορφους, φωνάζανε ότι εδώ δεν πρέπει να δοθεί άδεια στο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, εδώ δεν πρέπει να δοθεί άδεια στο ΒΕΡΟΠΟΥΛΟ. Όλα επί της Καβάλας, διότι κι αυτό προκαλεί συμφόρηση.
    Έτσι; Για να μην πούμε τώρα γι' αυτά που σκοτώνουν ανθρώπους. Όλη η Καβάλας και η Ιερά Οδός είναι γεμάτη από επιγραφές, που είναι ας πούμε ένσημο για νεκροταφείο. Λοιπόν, αυτά.
    Ευχαριστώ πολύ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *