ΛΟΓΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ «Α.Ε.Κ.»


 «Η πάγια άποψη μας είναι ότι οι οπαδοί δικαιούνται να αποκτήσουν το «σπίτι» τους. Και θα το αποκτήσουν. Κι εμείς θα βοηθήσουμε σε αυτό. Αυτή είναι η θέση μου. Καθαρά και ξάστερα. Το γήπεδο όμως δεν έχει κτιστεί εδώ και πολλά χρόνια. Κάποιοι ευθύνονται και έχουν ονοματεπώνυμο. Και βγαίνουν κι από πάνω επιλέγοντας να χρησιμοποιήσουν αυτό το θέμα για ψηφοθηρικούς λόγους.»
 Ρένα Δούρου, Εφημερίδα των Συντακτών

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Η Ρένα Δούρου λέει κάτι εντελώς ξεκάθαρο. Λέει το αυτονόητο σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ. Λέει αυτό που κάθε οπαδός της ΑΕΚ έχει στο μυαλό του. Η ΑΕΚ θα αποκτήσει γήπεδο εκεί που πρέπει, εκεί που γιγαντώθηκε, εκεί που οι λέξεις “Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως” αποκτούν το νόημα τους. Στη Νεα Φιλαδέλφεια. Εκεί που εμείς οι νεότεροι ΑΕΚτζήδες γνωρίσαμε τι θα πει μια ομάδα να είναι ιδέα. Εκεί που οι δόξες ήταν  ανεπανάληπτες και που όλοι λαχταρούμε να ξαναζήσουμε.
Τον «Ναό» μας, τον γκρέμισαν και μαζί γκρέμισαν μια ολόκληρη ιστορία. Ποιός, πότε, γιατί, είναι πάνω-κάτω γνωστά.  Άλλο δεν θα ασχοληθώ με αυτό, γιατί πολύς λόγος μπορεί να γίνει και, επιπλέον, ο καθένας οφείλει να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Τώρα, η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσει ξανά το «σπίτι» της. Και αύριο, με τη Ρένα Δούρου Περιφερειάρχη Αττικής, αυτό θα γίνει. Η «Δύναμη Ζωής» θα παλέψει για αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δουλέψει για αυτό. Όχι μόνο γιατί πιστεύουμε ότι η ΑΕΚ πρέπει να γυρίσει σπίτι της, αλλά γιατί ο λαός της αξίζει καλύτερη αντιμετώπιση από ότι είχε στο παρελθόν από την πολιτεία.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να διευκρινίσουμε τι εμείς πιστεύουμε ότι είναι η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι η ιστορία της. Οι φίλαθλοί της. Η Νέα Φιλαδέλφεια. Και πάνω από όλα, καθεμιά και καθένας που αγωνίζεται και ιδρώνει με την κιτρινόμαυρη φανέλα και τον δικέφαλο στο στήθος. Από το ποδόσφαιρο μέχρι το σκάκι. ΟΛΟΙ. Αυτή η ομάδα συμβολίζει την αξιοπρέπεια του πρόσφυγα, την αγωνιστικότητα του ξερριζωμένου και την δύναμη του για ζωή. Η ΑΕΚ είναι ένας πολιτισμός από μόνη της.
Το γήπεδο που έχει σχεδιαστεί  για το ποδοσφαιρικό τμήμα, έχει άδεια, έχει χρηματοδότηση και σωστά έχει μπει σε τροχιά κατασκευής. Η «Δύναμη Ζωής» και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο σε αυτό το έργο, τόσο ως προς τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας, όσο και σε όλα τα επίπεδα. Αντίθετα, αποτελούν τη μόνη εγγύηση ότι το γήπεδο θα γίνει, απέναντι σε αυτούς που τόσα χρόνια δεν κάνουν τίποτα.  Άλλωστε τόσα χρόνια η ΑΕΚ δεν είχε γήπεδο και οι μόνοι που δεν έφταιγαν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ρένα Δούρου.
Όμως, κανένας δεν μπορεί να μας αφαιρέσει το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε κάτι παραπάνω  για την ομάδα μας. Σε κανέναν ΑΕΚτζή δεν αρκεί η κατασκευή του γηπέδου του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας. Αυτό πρέπει και θα είναι η αρχή. Όλοι ονειρευόμαστε όλα τα τμήματα της «ΜΑΝΑΣ ΑΕΚ» να αγωνίζονται και να πανηγυρίζουν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Να αποκτήσει δικό της «σπίτι» κάθε ερασιτεχνική δραστηριότητα της ομάδας.
Δεν θα μας αφαιρέσει κανένας επίσης το δικαίωμα να παλεύουμε ώστε αυτό το γήπεδο να ανήκει πραγματικά στο λαό της ΑΕΚ. Το γήπεδο λοιπόν, θα γίνει. Θέλουμε να γίνει όπως και να έχει,  ώστε η ομάδα μας να έχει σπίτι. Για εμάς το τέλειο θα ήταν να ανήκει σε όλη την ΑΕΚ και όχι σε κάποιον που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι, γιατί μόνο έτσι εξασφαλίζεται ο σεβασμός τόσο στην ιστορία της ομάδας, όσο και στο λαό της που την χρηματοδοτεί. Αυτό φυσικά δεν το θέτουμε ως προαπαιτούμενο για την χρηματοδότηση του έργου, αλλά ως προβληματισμό για τη διαχείριση του γηπέδου όταν αυτό κατασκευαστεί,  προς όφελος της ομάδας και μόνο.
Έχω την τύχη και την περηφάνια να είμαι μέρος αυτής της μεγάλης ομάδας. Από την πενταετή εμπειρία μου ως ποδοσφαιριστής στην ομάδα ποδοσφαίρου σάλας της ΑΕΚ, βλέπω καθημερινά τις απίστευτες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός σε όλα τα επίπεδα. Κάτω όμως από αντίξοες συνθήκες, με αυταπάρνηση και μεράκι οι άνθρωποι της ομάδας αυτής (από όλα τα πόστα) κατάφεραν να γεμίσουν ένα κάρο γήπεδα της Αττικής με κιτρινόμαυρα «αετόπουλα». Κατάφεραν στα δύσκολα χρόνια του ποδοσφαιρικού τμήματος, να διδάξουν με πάθος και ήθος σε μικρά παιδιά ποια είναι η ΑΕΚ. Σε αυτή τους την προσπάθεια η Περιφέρεια όχι μόνο δεν έχει συμβάλει, αλλά παρουσιάζεται εντελώς αδιάφορη. Είναι παντελώς απούσα.
Η επιλογή μου να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου συμβολίζει ξεκάθαρα ότι προτεραιότητα μας είναι να στηριχθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός για να μπορέσει να μείνει ζωντανός. Η πνοή μιας ομάδας είναι τα ερασιτεχνικά τμήματά της. Η «Μάνα» ΑΕΚ πρέπει να στηριχθεί και ας γίνει η αρχή με το Γήπεδο του ποδοσφαιρικού τμήματος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εμείς θα παλέψουμε αυτό να έχει συνέχεια.

Άγγελος Τόκας
Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Δύναμη Ζωής» - Ρένα Δούρου

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *