ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - Πέμπτη 11/12/2014, 19:00 μ.μ. - Δημαρχείο

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ 

ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ,  ΔΙΚΑΙΗ  ΚΑΙ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ 


Η δημοτική παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ σας καλεί στις 11/12/2014 στις 19.00 μ.μ., στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Χαιδαρίου, στην ενημερωτική εκδήλωση  που διοργανώνει αναφορικά με την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων. Την εναλλακτική πρόταση διαχείρισης των απορριμμάτων θα παρουσιάσουν:

~ Ο Κώστας Φωτεινάκης, πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της διεθνούς οργάνωσης «Φίλοι της Φύσης» και γραμματέας του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ
~ Ο Θωμάς Μπιζάς μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. 

Η πρόταση για την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων που διατυπώθηκε από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου βασίζεται στους παρακάτω άξονες:

~ Στη μείωση του όγκου των προς κατεργασία και υγειονομική ταφή απορριμμάτων. Αυτή μπορεί να επιτευχθεί με την οργανωμένη διαχείριση τους στην πηγή και την υιοθέτηση από τους δήμους αλλά και τους ίδιους τους πολίτες, των μεθόδων που αφορούν την ανακύκλωση των απορριμμάτων, την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων και συσκευών, αλλά και την κομποστοποίηση σε μικρή και μεσαία κλίμακα.
~ Στην αποκεντρωμένη διαχείριση με στόχο το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.  Δεν είναι δίκαιο ούτε δημοκρατικό να υπάρχουν περιοχές της Αττικής (π.χ Φυλή), που να απορροφούν τα σκουπίδια όλων των δήμων της Αττικής. 
~ Στην αποτροπή της δημιουργίας των εργοστασίων καύσης. Οι σχεδιαζόμενες «επενδύσεις» επιχειρούν να δεσμεύσουν τους δήμους της Αττικής, επιβάλλοντας όχι μόνο μια μονόπλευρη φιλοσοφία διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και ασφυκτικές ποσοτικές ρήτρες που θα επιβαρύνουν οικονομικά τους δήμους.

Η εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη μιας διαφορετικής κοινωνικής κουλτούρας αναφορικά με τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα που παράγουμε. Παράλληλα είναι ένα πολύ ευνοϊκό πεδίο στο οποίο μπορεί να καταδειχτεί η μεγάλη δύναμη της συμμετοχής των πολιτών για τη λύση των προβλημάτων. Η ανάπτυξη αισθήματος συλλογικής ευθύνης και η ενεργοποίηση των πολιτών, μπορούν να δώσουν μια οριστική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία θα είναι όχι μόνο οικολογική, αλλά και οικονομικά συμφέρουσα για το Δήμο και τους κατοίκους. 

Σας προσκαλούμε για να συζητήσουμε την  πρόταση που αφορά την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, για να ακούσουμε τους προβληματισμούς και τις δικές σας προτάσεις  και για να βάλουμε όλοι μαζί ένα λιθαράκι, ώστε να αλλάξουμε το τοπίο στο τόσο βεβαρημένο αυτό κομμάτι της καθημερινότητάς μας

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *