ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25 /10/ 2014



Στο πλευρό του Δήμου και των συνεργείων βρέθηκαν χτες οι Πολίτες σε Δράση, και ο επικεφαλής Θοδωρής Σπηλιόπουλος .

       Λόγω της χτεσινής κακοκαιρίας σε αρκετές περιοχές του Δήμου μας παρουσιάστηκε δυσκολία στην πρόσβαση και προκλήθηκαν ζημιές. Παρά την έλλειψη προσωπικού, όλοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες με ό,τι μέσα ήταν διαθέσιμα ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι καταστροφές λόγω της πλημμύρας και να αποφευχθούν περεταίρω ατυχήματα.

 Τα προβλήματα που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της νεροποντής ήταν μικρής έκτασης. Ωστόσο για μία ακόμη φορά αναδείχθηκε η άμεση ανάγκη λήψης των απαραίτητων προληπτικών μέτρων προστασίας.  
    
     Σήμερα, 25/10/2014, ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος συντόνισε την ομάδα των Πολιτών σε Δράση ώστε να καταγραφούν οι ζημιές. Οι πολύωρες περιοδείες που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη της Κίνησης σε όλη την περιοχή του Χαϊδαρίου (με ιδιαίτερη έμφαση στις κρίσιμες περιοχές όπως: η συμβολή των οδών Χίου και Θερμοπυλών, Χίου και Καραϊσκάκη, Στυλίδος και Ελ Αλαμέιν , Ρίμινι, Φιλοπάππου, στο 9ο Δημοτικό σχολείο, οδό Δαιδάλου, στην περιοχή απέναντι από το ΙΚΑ, στην περιοχή του ΚΑΠΗ της Γρηγορούσας, στην Ιερού Λόχου χαμηλά και στην Κάτω Αφαία) ανέδειξαν μεταξύ άλλων δύο βασικά προβλήματα α) την προβληματική των ελεύθερων απροστάτευτων και εμφανών μπαζών (δέντρα, κλαδιά, οικοδομικοί όγκοι κλπ) τα οποία με εντονότερα καιρικά φαινόμενα ελοχεύουν τον κίνδυνο να παρασυρθούν προκαλώντας σοβαρές ζημιές, αλλά και β) το μποτιλιάρισμα σε κεντρικούς δρόμους όπως η Γεωργίου Παπανδρέου.
     Το μεγάλο δε έργο αντιπλημμυρικής προστασίας που αφορά τον αγωγό της Λεωφόρου Αθηνών καθώς και τα συμπληρωματικά έργα που έχουν σχέση με το Ποικίλο Όρος είναι πλέον ζητήματα πρώτης προτεραιότητας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Χαϊδάρι αλλά και στους όμορους δήμους.
Υπάρχει ανάγκη να ενεργοποιηθούν τα κονδύλια τα οποία μένουν επί σειρά ετών ανενεργά, λόγω της αδιαφορίας της προηγούμενης Διοίκησης, τόσο σε επίπεδό Δήμου όσο και στην Περιφέρεια.

 Χτες, για πρώτη φορά, η νεροποντή κατάφερε να κλείσει την υπόγεια διάβαση στη Θηβών και διεκόπη η συγκοινωνία στην κατεύθυνση προς Αθήνα για περισσότερο από 5 ώρες. Θέλουμε να τονίσουμε ότι στο Δήμο Χαϊδαρίου από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, αφού η νεροποντή διεκόπη τη στιγμή που το δίκτυο άρχισε να εμφανίζει αδυναμίες.
     Το ζήτημα της έλλειψης μηχανολογικού εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού είναι ένα πρόβλημα το οποίο οι Πολίτες σε Δράση έχουν θίξει προεκλογικά και έχουν συμπεριλάβει και στις προγραμματικές τους δηλώσεις.
     Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποδέχτηκε προτάσεις με στόχο την ανανέωση του εξοπλισμού, λόγω όμως του χρονοβόρου της διαδικασίας η μάχη δίνεται επί του παρόντος με τρομερές δυσκολίες. Καλούμε επίσης, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκη να συγκροτηθεί το Γραφείο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.
     Τέλος, προτείνουμε την ενοικίαση μηχανολογικού εξοπλισμού ώστε να είναι σε θέση ο Δήμος να ανταποκριθεί και θέσαμε ήδη την ομάδα μας στη διάθεση των εργαζομένων ώστε να συνδράμουμε με κάθε τρόπο εφόσον προκύψει ανάγκη. 



25/10/2014

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *