...ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΑΕΟΥΣ, ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΗΣ, ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Διανύουμε την πέμπτη χρονιά  εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών και φυσικά η παιδεία είναι από τους χώρους που έχουν πληγεί βαθύτατα από αυτές τις πολιτικές. Οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες για την παιδεία συνεχίζονται αδιάλειπτα, όταν στην Ευρώπη ο μέσος όρος είναι 5,5%. στην Ελλάδα με 1,9% του ΑΕΠ, αποτελεί παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ.

 Επιπλέον, στα χρόνια των μνημονίων οι εκπαιδευτικοί έχουν μειωθεί κατά 30%, δηλαδή 30.000 λιγότεροι από όσοι ήσαν το 2010. Οι μισθοί των εκπαιδευτικών, που ξεκινούν από 640 ευρώ το μήνα, καταρρακώθηκαν, όπως άλλωστε και όλων των εργαζομένων! Οι προσλήψεις νέων εκπαιδευτικών είναι κυριολεκτικά μηδενικές την ίδια ώρα που οι άνεργοι εκπαιδευτικοί ξεπερνούν τους 78.000.και τα κενά πάνω από 11000. Το τίμημα για τους μαθητές είναι βαρύτατο,  αφού ανά τάξη πλέον φτάνουν τους 25-30 καθιστώντας το έργο των εκπαιδευτικών δύσκολο.



Στο πρώτο κουδούνι του 1ου Λυκείου και 1ου Γυμνασίου, 2ου Λυκείου και ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου παραβρέθηκε σήμερα 11-9-2014 αντιπροσωπεία της Δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε δράση – Οικολόγοι Πράσινοι», αποτελούμενη από τον επικεφαλής και Δημοτικό Σύμβουλο, Θοδωρή Σπηλιόπουλο, τη Δημοτική Σύμβουλο Αθηνά Σκαμπά και τον Γιάννη Τελεμέ, στέλεχος της παράταξης.

Στους σύντομους χαιρετισμούς που απηύθυνε προς τις σχολικές κοινότητες, ο επικεφαλής της παράταξης, αναφέρθηκε στους αγώνες των καθηγητών της προηγούμενης χρονιάς, στους οποίους η παράταξη  βρέθηκε συμπαραστάτης. Στην συρρίκνωση της εκπαίδευσης με την οικονομική αφαίμαξη, τις συγχωνεύσεις σχολείων και τις καταργήσεις ειδικοτήτων. Στο νέο νόμο για την παιδεία που με τις συνεχείς εξετάσεις για τους μαθητές και τις αξιολογήσεις για τους καθηγητές στόχο έχει να διώξει κόσμο από τα σχολεία, «Η Κυβέρνηση θέλει να αφήσει τους μαθητές και τους καθηγητές μετεξεταστέους» είπε χαρακτηριστικά. έδωσε συγχαρητήρια  στους μαθητές αλλά και τους καθηγητές τους που κατάφεραν να μην χάσουν την χρονιά  εξ αιτίας της τράπεζας θεμάτων  της κυβέρνησης. Ειδικά στο ΕΠΑΛ αναφέρθηκε στους πολυήμερους  αγώνες της προηγούμενης χρονιάς όταν επιχειρήθηκε στην ουσία η κατάργηση του. 

Αναφέρθηκε όμως και στον πόλεμο στη Γάζα και τις σχετικές πρωτοβουλίες της παράταξης, τοποθετώντας τον κόσμο του σχολείου στο γενικότερο πλαίσιο της πολιτικής κατάστασης στον κόσμο.   Σχολίασε τους υπόλοιπους ενωτικούς αγώνες που έγιναν στην περιοχή μας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν τις δημοσιές δομές  στα νοσοκομεία και τους δήμους για να τονίσει την ανάγκη κοινών μετώπων. 
Τέλος κάλεσε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας να παραμείνουν ενεργοί στους αγώνες , διεκδικώντας το σχολείο τους, τη μόρφωση και το μέλλον τους, ενάντια στην δήθεν αξιολόγηση της κυβέρνησης που σκοπό έχει να φιμώσει τους εκπαιδευτικούς και να στείλει στο 15% από αυτούς το χαρτί της απόλυσης και να στείλουν “μετεξεταστέα “την τρόικα και την δικομματική κυβέρνηση.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ - ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *