ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΝΙΚΗΣ


Η ομιλία του Θοδωρή Σπηλιόπουλου στην μεγαλειώδη γιορτή στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου.

Χαϊδαριώτες και Χαϊδαριώτισσες
Φίλοι και Φίλες
Συναγωνιστές
Σε 35, περίπου, μέρες από σήμερα,  θα βρεθούμε μπροστά στις Αυτοδιοικητικές κάλπες,  και μια βδομάδα μετά, μπροστά στην κάλπη για το Ευρωκοινοβούλιο.
Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έχω ζήσει από την μεταπολίτευση και μέχρι τώρα, ακούγαμε πάντα ότι «αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες για τον τόπο». 
Και πράγματι,  ήταν έτσι. Όμως προσέξτε: 

Αυτή τη φορά οι εκλογές αποτελούν μία τεράστια ιστορική ευκαιρία και εμπεριέχουν ένα μεγάλο και ιστορικό χρέος για τον καθένα.   
Μπορούν και πρέπει να γίνουν το εφαλτήριο για να σταματήσει η κοινωνική καταστροφή, το εφαλτήριο για την μεγαλύτερη πολιτική ανατροπή που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα.
Σ’ αυτές τις εκλογές, δεν καλούμαστε απλώς να επιλέξουμε τον «δικό» μας Δήμαρχο. Αυτόν που θα μας κάνει τρία – τέσσερα ρουσφέτια, και κανένα  δυο διορισμούς.
Τον  πιο «καπάτσο».
Τον πιο «χωμένο».
Αυτόν που έχει «άκρες» με την Κυβέρνηση.
Αυτή τη φορά ψηφίζουμε  -κυριολεκτικά-  για την επιβίωση τη δική μας και, πάνω απ’ όλα, των παιδιών μας, για την επιβίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να υπάρχει Τ.Α. που σαν ιστορικός δημοκρατικός θεσμός, θα σταθεί αρωγός της κοινωνίας, θα αναδείξει τον κυρίαρχο ρόλο της στην τοπική ανάπτυξη, θα συμβάλλει στην ανατροπή αυτής της κατάστασης
Ποτέ άλλοτε, καμία χώρα, στον πλανήτη γη και σε καιρό ειρήνης δεν έχει υποστεί τόσο μεγάλη (σε ένταση και έκταση) ανθρωπιστική καταστροφή.  
Το ξέρουμε πλέον καλά. Το μάθαμε. Το ζούμε στο πετσί μας.
Το ξέρουν όμως καλά κι αυτοί.
Αυτοί, που για να το πετύχουν αυτό, καταπάτησαν επανειλημμένα το Σύνταγμα, τα Εργασιακά και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, για να χορτάσουν τις τράπεζες και τις χρηματαγορές.
Και, όπως περίτρανα αποδείχτηκε
Αυτοί , είχαν πάντα ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας  μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του «ξαναμμένου» ντόπιου ναζισμού, σε επανάληψη των πιο μαύρων παραδόσεων, της αγαστής συνεργασίας κράτους και παρακράτους.
Οι επερχόμενες εκλογές,  λοιπόν, γι’ αυτούς είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης τους.
Και όλοι εμείς; 
Ο χειρότερος εχθρός τους.
Ο εχθρός λαός.
Για θυμηθείτε. Πρόσφατα. Πριν μόλις ένα εξάμηνο. Τι προσπάθησαν να κάνουν;
Τα πάντα,  για να αποφύγουν το πικρό ποτήρι.
·   Στην αρχή,  η συζήτηση που άνοιξαν, ήταν για αναβολή των εκλογών, με παράταση της θητείας των Δημάρχων και Περιφερειαρχών, γιατί  (λέγανε) «η Οικονομία μας δεν αντέχει εκλογές και ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα».
·     Στη συνέχεια πρότειναν να εφαρμοστεί το Γερμανικό εκλογικό σύστημα.  Δηλαδή μία  λίστα με όλους τους υποψήφιους Δημάρχους, για να διαλέξεις βρε αδελφέ.  Και μία δεύτερη λίστα με όλους τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, επίσης για να διαλέξεις.  Για να βγει τι; Για σκεφτείτε; Π.χ. Αριστερός Δήμαρχος με ακροδεξιά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για να εφαρμόσει ποια πολιτική και ποιο πρόγραμμα;
·     Στο τέλος, αφού τα προηγούμενα σχέδια δεν ευοδώθηκαν, αποφάσισαν πως δεν θα δώσουν (Σαμαράς και Βενιζέλος) χρίσμα σε κανέναν και θα παρέχουν μόνο (διακριτική) στήριξη  σε κάποιους. «Αν εκλεγεί κανείς πανηγυρίζουν. Αν πάλι χάσει, δεν τον ξέρουν, δεν τον είδαν.
·     Τόσο απλά., όπως  σχεδίαζαν για το Χαϊδάρι
Είναι τόσος ό τρόμος τους μπροστά στην κάλπη,  που αποφάσισαν (όλως τυχαίως) προεκλογικά:
·     Να μοιράσουν, λίγα ψίχουλα από το αντίδωρο, που ονόμασαν «πρωτογενές πλεόνασμα».
·  
Να βγουν στις χρηματαγορές για δανεισμό, διατυμπανίζοντας  και πανηγυρίζοντας μέσα  από  τα  κανάλια  της  διαπλοκής. Έφεραν την  Μέρκελ  στην Αθήνα,  για επιθεώρηση λίγων ωρών και για να δείξουν στους «υπηκόους» της,  πόσο πολύ ευχαριστημένο είναι το «αφεντικό» τους.
·    Και για να μην ξεχνιόμαστε . Οι φίλοι τους οι εφοπλιστές που δεν δίνουν ούτε βάρκα για επισκευή στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που ερημώνουν, δίνουν γάλα για φιλανθρωπία στο Δήμο Χαϊδαρίου
Και σας ερωτώ:
«Θα επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους;»

ΛΕΜΕ ΟΧΙ
«Εκεί που σπείραν θύελλες θα τους κάνουμε να θερίσουν εφιάλτες»

Χαϊδαριώτες και Χαϊδαριώτισσες

Στα τέσσερα χρόνια από τις εκλογές του 2010, οι μνημονιακές κυβερνήσεις επέβαλαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ακραία λιτότητα, της αφαίρεσαν τα ουσιαστικά δημοκρατικά και αυτοδιοικητικά της χαρακτηριστικά. Σήμερα ο κοινωνικός της χαρακτήρας έχει κυριολεκτικά «αποτεφρωθεί». Αυτές οι πολιτικές είχαν σαν αποτέλεσμα ενδεικτικά :
  • Τη μείωση  κονδυλίων κατά 60% στην Α’ βάθμια Αυτοδιοίκηση και  μεταφορά 220 αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς  τους αναγκαίους  πόρους .
  • Την οικονομική ασφυξία και την αδυναμία αντιμετώπισης στοιχειωδών λειτουργικών δαπανών και πληρωμής των εργαζομένων.
  • Τη συρρίκνωση κρίσιμων αναπτυξιακών τομέων.
  • Τη συρρίκνωση κρίσιμων κοινωνικών δομών, τον εκμηδενισμό των κοινωνικών παροχών, με αντίστοιχες επιβαρύνσεις στους πολίτες.
 Χαϊδαριώτες και Χαϊδαριώτισσες
Φίλοι και Φίλες
Συναγωνιστές
Ο συνδυασμός μας «ΠσΔ-ΟΠ» δεν είναι, όπως λέει ο Βάρναλης «σπορά της Τύχης», αλλά
όπως γράφει στους ίδιους  στίχους,  αμέσως μετά,  «είναι τέκνο της ανάγκης, κι ώριμο τέκνο
της Οργής».
Οι «ΠσΔ-ΟΠ» έχουμε την αφετηρία μας στο μακρινό 1992, και από τότε μέχρι σήμερα, πορευτήκαμε με συνέπεια, χωρίς ποτέ, ούτε μία φορά, να υψώσουμε «σημαία ευκαιρίας». 

Σε αυτή τη πορεία  ξεχωρίσαμε για τέσσερις βασικές αρετές μας.
·    Την συνέπειά μας, στην άποψη και πρακτική, που συνοψίζεται  στην φράση: «Αυτοδιοίκηση ασκείται με την πλατύτερη λαϊκή συμμετοχή και την μεγαλύτερη διαφάνεια στην διαχείριση».
·    Την πρωτοπορία μας στην ιεράρχηση των  θεμάτων  της πόλης και στην επεξεργασία των λύσεων και προτάσεων που καταθέταμε.
·  Την αδιάκοπη συμμετοχή και δράση μας σε όλους τους αγώνες και διεκδικήσεις, για καλύτερες συνθήκες ζωής και για πλατύτερη και ουσιαστική Δημοκρατική λειτουργία.
·      Για την ανιδιοτέλειά μας σε ό,τι κάναμε μέχρι σήμερα

Το Πρόγραμμα των «ΠσΔ-ΟΠ» δεν είναι μια συρραφή  για προεκλογική χρήση, όπως κάνουν οι ευκαιριακοί συνδυασμοί και οι ευκαιριακοί υποψήφιοι  Δήμαρχοι.
Το Πρόγραμμα μας  δεν γίνεται «προσάναμμα» την επομένη των εκλογών.
Το Πρόγραμμα μας συμπληρώνεται καθημερινά και επικαιροποιείται, από ειδικούς και επιστήμονες, μέσα από την εξέλιξη της ίδιας της ζωής της πόλης μας.
Το Πρόγραμμα μας  αποτελεί  πλέον  τον «Οδηγό Πόλης» για το Χαϊδάρι.
Το πρόγραμμα μας είναι η σοφία των κοινωνικών αναγκών και απαιτήσεων , είναι η εμπειρία των αγώνων των συλλογικοτήτων της πόλης.
Δεν σκοπεύω βέβαια και ούτε μπορώ, σήμερα από εδώ να παρουσιάσω το πολυσέλιδο, αναλυτικό και τεκμηριωμένο μας Πρόγραμμα. Θα αναρτηθεί,  για δημόσια διαβούλευση, στην ιστοσελίδα μας, (psdhaidari.gr) και θα κυκλοφορήσει  εκτεταμένη περίληψη του. 

Όμως ξέρετε κάτι;
Περισσότερο από κάθε τι άλλο  -σε τούτη την προεκλογική περίοδο-  που με έχει κάνει να χαρώ,  είναι όταν βλέπω τους αντιπάλους μας,  να ομονοούν μαζί μας, σε μια σειρά ζητήματα, που μέχρι χτες τα αντιμετώπιζαν, τουλάχιστον, σκωπτικά. 
Μάλιστα,  πολλές φορές,  χρησιμοποιούν ακριβώς την δική μας φρασεολογία και συνηθίζουν να λένε   (και δεν το λέω για κακό) ότι  «όλοι συμφωνούμε στα μεγάλα ζητήματα της πόλης και της Κοινωνίας».

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό;
ΕΧΟΥΜΕ  ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ  ΔΙΚΗ  ΜΑΣ  ΑΝΤΖΕΝΤΑ.
Και ξέρετε κάτι ακόμα;

ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ, 
ΠΛΑΣΑΡΟΝΤΑΙ  ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ  ΓΙΑ  ΔΕΥΤΕΡΟΙ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ  ΜΕΓΑΛΗ  ΝΙΚΗ  ΣΕ  ΤΟΥΤΕΣ  ΤΙΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ,  ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΕΙ  ΑΚΟΜΑ  Η  ΚΑΛΠΗ.
Θα σας δώσω μερικά παραδείγματα για να θυμηθούμε τι λέγαμε, και προ πάντων, τι κάναμε και πότε εμείς, όταν όλοι οι άλλοι ήταν,  είτε «απέναντι», είτε «βουβοί» (που είναι το ίδιο πράγμα), αλλά και για το τι λέμε σήμερα μέσα από το πρόγραμμά μας:

Για την ΑΚΤΗ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ:
Από το 1996 αναδείξαμε τα ζητήματα στην παραία Σκαραμαγκά.
Πριν από 2 τετραετίες, με επικεφαλής το Δημήτρη Βίτσα,  καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για απόδοση στο Δήμο των 220 καταπατημένων από τα Ναυπηγεία στρεμμάτων αιγιαλίτιδας  ζώνης! Κάποιοι τότε γέλαγαν...
Σας λέω ότι σήμερα, ακόμη πιο δυναμικά και σταθερά διεκδικούμε το χώρο και δηλώνουμε ότι θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του παραθαλάσσιου μετώπου της ακτής Σκαραμαγκά.
 Το Χαϊδάρι θα  γίνει ξανά παραθαλάσσιος δήμος!
Θυμίζοντάς σας ότι μόνοι εμείς μιλήσαμε για την ανάδειξη του ίχνους της Αρχαίας Ιεράς οδού.
Θυμίζοντάς σας τους αγώνες που δώσαμε κατά της λειτουργίας του COPA COPANA σε περιοχή αρχαιολογικού και δασικού ενδιαφέροντος
Θυμίζοντάς σας τους αγώνες μας για την προστασία του Ποικίλου όρους, της λίμνης Κουμουνδούρου, την προστασία και απόδοση της «Γιορτής του Κρασιού» σαν χώρο περιβαλλοντικής αναψυχής, με σύνθημα «Η Γιορτή του κρασιού από τους πατεράδες μας στα παιδιά μας».

σας λέω ότι όραμα και στόχος μας  είναι:

ένα Χαϊδάρι που θα αναδεικνύει και θα προβάλλει το Φυσικό, Πολιτιστικό και Ιστορικό του πλούτο. Η πόλη με το Ποικίλο όρος, την αρχαία Ιερά Οδό και τη μονή Δαφνίου, το Στρατόπεδο και το Μπλόκ 15, το Παλατάκι, τη θάλασσα και την παραλία Σκαραμαγκά, μπορεί και πρέπει να αναδειχτεί σε τόπο προορισμού για δασική αναψυχή, περιβαλλοντική, ιστορική και πολιτιστική περιήγηση και εκπαίδευση.

Για την ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Εδώ και 20 χρόνια, ζητούσαμε την ανακατασκευή  της Ιεράς οδού, για να μην ανάβουμε λαμπάδες, και για να μη στήνουμε εκκλησάκια, μετά από κάθε τροχαίο.
Αισθανόμαστε δικαιωμένοι που κλείσαμε τόσες φορές το δρόμο, όσες χρειάστηκαν για να αναγκαστούν οι αρμόδιοι  να κάνουν το σχετικό έργο, έστω και με τεράστια καθυστέρηση και με ελλείψεις.
Έχουν περάσει 3 τετραετίες που εντάξαμε στο πρόγραμμα μας την ανάγκη, μερικής, υπογειοποίησης της Λεωφόρου Αθηνών Κορίνθου, που κόβει την πόλη στα δύο και αποτελεί «καρμανιόλα» για αυτούς που την διασχίζουν,

σας λέω ότι όραμα και στόχος μας  είναι:

ένα Χαϊδάρι με αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής, ελεύθερους δημόσιους χώρους, άνετη μετακίνηση και κυκλοφορία. Με επαρκή και πυκνά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με δημοτική συγκοινωνία συνεχούς ροής. Με μέτρα ενίσχυσης της μετακίνησης στην πόλη χωρίς αυτοκίνητο, με δίκτυο ποδηλατοδρόμων, με ουσιαστικά μέτρα διευκόλυνσης των ΑμεΑ, με ελεύθερα και λειτουργικά πεζοδρόμια παντού, με ελεύθερους τους δημόσιους χώρους, με νέες κυκλοφοριακές μελέτες και ρυθμίσεις, με διεκδίκηση της επέκτασης της γραμμής Μετρό, διαδημοτικής διασύνδεσης με τους όμορους Δήμους και ένταξης όλων αυτών στο νέο Ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Αναφερόμενος στις κοινωνικές υποδομές της πόλης που καταρρέουν,

Να σας θυμίσω ότι στον ολοκληρωτικό αφανισμό από κάθε Δημόσια Υποδομή εξυπηρέτησης του πολίτη (ΕΦΟΡΙΑ , ΕΟΠΥΥ, ΙΚΑ, ΨΝΑ, «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ») σταθερά, μαχητικά, αδιάλειπτα, ήμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε αρωγοί στους πολίτες και στους εργαζόμενους.
Να σας θυμίσω ότι και με τη δική μας συμμετοχή αποτράπηκε το ολοκληρωτικό κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ στο Χαϊδάρι.
Να σας θυμίσω ότι και με τη δική μας συμμετοχή το  νοσοκομείο ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ δεν έκλεισε ολοκληρωτικά, δεν έγινε στρατόπεδο μεταναστών και θα μετατραπεί σε Υγειονομικό πάρκο, ενώ παλεύουμε να γίνει παράρτημα του ΑΤΤΙΚΟΝ.

Σας λέω ότι όραμα και στόχος μας  είναι:

Ένα Χαϊδάρι της Ανθρωπιάς και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με προγράμματα και δομές στήριξης των αδυνάτων, των ανέργων, των αναξιοπαθούντων, με αναβάθμιση και διεύρυνση των δημοτικών κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, κάνοντας πράξη το σύνθημα «κανείς μόνος του στην κρίση». Με κοινωνικές δομές και υπηρεσίες στα χέρια του Δήμου και όχι ιδιωτών.

 ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Να θυμίσω ότι, μόλις, τον τελευταίο μήνα κάποιοι άρχισαν να ψελλίζουν περί κοινωνικής αλληλεγγύης, ενώ εμείς από την πρώτη ώρα της κρίσης θέσαμε τα ζητήματα της Αλληλέγγυας Κοινωνίας και της ανάγκης για αδιατάρακτη Κοινωνική συνοχή, όταν οι άλλοι επένδυαν στον «Κοινωνικό Αυτοματισμό».
Να θυμίσω ότι δεν μιλάγαμε απλώς για «Κοινωνικά Ιατρεία, Φαρμακεία και Παντοπωλεία», αλλά δίναμε μάχες κατά των απολύσεων μέσω της κινητικότητας.
Να θυμίσω ότι όταν οι άλλοι ξεπουλάγανε (Δεκέμβριος 2012) τις Κοινωνικές  δομές του Δήμου (Πολιτιστικό κέντρο, Κολυμβητήριο, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί) σε «δικούς» τους  ιδιώτες, βαφτίζοντας ως απόφαση του Δ.Σ.  την παραταξιακή τους συγκέντρωση (καθαρό πραξικόπημα) εμείς δίναμε μάχες μέσα και έξω από το Δημαρχείο.
Να θυμίσω ότι  από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε και βρεθήκαμε στο πλευρό των Καθηγητών και Δασκάλων, γιατί πιστεύουμε ότι δεν προάγεται η παιδεία με απολυμένους δασκάλους και σχολεία που συγχωνεύονται.
Να θυμίσω ότι με τους μαγαζάτορες της πόλης ήμασταν οι μόνοι που ανοίξαμε διάλογο,  για να μην μετατραπούν οι  εμπορικοί δρόμοι του Χαϊδαρίου σε «κρανίου τόπος».
Να θυμίσω επίσης ότι ενώ καταγγείλαμε (χωρίς να χαϊδεύουμε αυτιά) την κατάληψη των πεζοδρόμων και πλατειών, ανεξέλεγκτα, με τραπεζοκαθίσματα,  ταυτόχρονα μιλάγαμε για τον «θάνατο του εμποράκου», και κάναμε κάλεσμα (Δεκέμβριος του 2013) για στήριξη της τοπικής αγοράς, ενώ είμαστε σε συνεχή συνεννόηση  για την δημιουργία «Εμπορικού Συλλόγου της Πόλης».
Οι άλλοι υπάρχουν;
Επειδή οι δράσεις μας δεν τελειώνουν, θα κάνω μερικές μόνο τελευταίες υπομνήσεις με την
παρατήρηση ότι στις γειτονιές  της πόλης μας  κυκλοφορούμε πάντα, κι όχι μόνο την
προεκλογική περίοδο :
Να θυμίσω λοιπόν  ότι στην Αφαία, στη Γρηγορούσα στο Δαφνί, στα Κουνέλια βρεθήκαμε εδώ και ένα χρόνο και συζητήσαμε με τους κατοίκους, τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής.
Να θυμίσω ότι πρώτοι επισκεφτήκαμε την οδό Κορυτσάς  μιλήσαμε με την γειτονιά και προτείναμε συνολικές λύσεις
Να θυμίσω ότι στην Αστυθέα μιλήσαμε με τους κατοίκους και παρουσιάσαμε ολοκληρωμένο σχέδιο αναμόρφωσης της περιοχής.
Να θυμίσω τις επισκέψεις μας στο Δάσος και τις πολύπλευρες συζητήσεις μας με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες.
Να θυμίσω ακόμα, τις ειδικές εκδηλώσεις όπως για την Φιλοζωία, το Πάρτυ Νεολαίας στον Πεζόδρομο του Δάσους και την Συνεστίαση  στο Δαφνί, που  εξελίχθηκε σε γιορτή νεολαίας.

Φίλες και φίλοι
Πολλοί νέοι άνθρωποι στην πιο παραγωγική περίοδο της ζωής τους παραμένουν αδρανείς, δεν είναι καν σε θέση να κάνουν οικογένεια αναζητώντας την ελπίδα, την εύρεση εργασίας, την αναγνώριση, μία θέση στην κοινωνία…  
Η πολυδιαδεδομένη στους νέους ισοπεδωτική στάση δεν ψηφίζω γιατί «είστε όλοι ίδιοι» είναι μία εύκολη δικαιολογία αποστασιοποίησης από τα θέματα που μας αφορούν όλους και μπορεί να καταλήξει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια που δε σχετίζονται βέβαια αποκλειστικά με το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά με την γενικότερη αδιαφορία των νέων για την τοπική κοινωνία που έτσι και αλλιώς ανήκει στους ίδιους.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους νέους να πάρουν τη ζωή του τόπου στα χέρια τους, να μάθουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, να τα διεκδικήσουμε μαζί!
ΚΑΛΟΥΜΕ τους νέους να μην αρνηθούν πρωτίστως να εκφράσουν το ύψιστο δημοκρατικό τους δικαίωμα που είναι η ψήφος στις επερχόμενες εκλογές. Επειδή δεν τα φάγαμε όλοι μαζί και επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι ΚΑΛΟΥΜΕ τους νέους να συνειδητοποιήσουν ποιους θέλουν και για ποιο λόγο. Η εποχή του προσωπικού βολέματος απήλθε ανεπιστρεπτί. Καλούμε και εμπιστευόμαστε τη νεολαία! Η αισιοδοξία και η συλλογική προσπάθεια είναι μονόδρομος. Η ελπίδα μας οδηγεί.
Φίλοι και Φίλες
Η απερχόμενη δημοτική αρχή έτσι κι αλλιώς παρέδωσε το πνεύμα της και γι αυτόν ακριβώς το λόγο ξεκίνησε μια άνευ προηγμένου μάχη στο Χαιδάρι από «ανεξάρτητες παρατάξεις» που αγωνίζονται κι αυτές να σώσουν την πόλη μας
«Ανεξάρτητους» που δεν έχουν τη διάθεση για τη ριζική αλλαγή των πεπραγμένων, αλλά για μια ήπια διαχείριση του συστήματος κι όλα αυτά σε μια προσπάθεια συναγωνισμού για το ποιος θα κλείσει καλύτερα την ανεξάρτητη λακκούβα.
Η περί «Ανεξαρτησίας  χάρτα» υπογράφεται (και με τα δύο χέρια) από πάρα πολλούς, μόνο που στην πραγματικότητα  όλοι αυτοί είναι  εξαρτημένοι  από την μήτρα που  τους γέννησε, και διατηρούν  (με το αζημίωτο) τα οφίτσια που αυτή τους χάρισε χρησιμοποιώντας  (προς όφελος τους) τους μηχανισμούς της και τις αντίστοιχες εκλογικές πρακτικές.

Φίλοι και Φίλες

Ξέρετε πολύ καλά γιατί είμαστε (γιατί είσαστε)  αποκλεισμένοι από  τον τοπικό και περιφερειακό τύπο , που επιμένει να προβάλλει τους ίδιους και τους ίδιους
Ξέρετε πολύ καλά ότι η σημερινή μας συγκέντρωση δεν προβλήθηκε καθόλου, από πουθενά.
Ξέρετε ότι αύριο για την συγκλονιστική σας παρουσία σήμερα, θα συναντήσετε στόματα, μάτια και αυτιά «ερμητικά κλειστά» και γραφίδες  κατεβασμένες.

Όμως ξέρετε κ Χαϊδαριώτες και Χαϊδαριώτισσες
Φίλοι και ΦίλεςΣΑΛΠΙΣΜΑ
Συναγωνιστές
Το ψηφοδέλτιο των «ΠσΔ-ΟΠ» είναι το πιο μαχητικό και  αγωνιστικό, το πιο αντιπροσωπευτικό της Χαϊδαριώτικης Κοινωνίας, το πιο Επιστημονικό και με βαθειά γνώση των προβλημάτων της πόλης.
Μα πάνω από όλα το πιο κρυστάλλινο σε ήθος και ανιδιοτελή προσφορά.
Είμαστε περήφανοι για  όλους τους συναγωνιστές που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιό μας , για τους εκατοντάδες υποστηρικτές μας που υπέγραψαν το κείμενο υποστήριξης του συνδυασμού μας για όλους εκείνους που θα δώσουνε τη μάχη μαζί μας μέχρι τη τελική νίκηαι κάτι άλλο:
«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».
Ή όπως λέει αλλιώς ο λαός μας:
«Το καραβάνι θα τραβάει μπροστά, κι οι σκύλοι από πίσω θα γαυγίζουν».
 Οι «ΠσΔ-ΟΠ» είμαστε οι μόνοι που:
ΚΑΙ  ΘΕΛΟΥΜΕ
ΚΑΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Κανένας εφησυχασμός από κανέναν μέχρι τις εκλογές.
Μα κυρίως:
Καμία απουσία από κανέναν την επομένη των εκλογών.   
Γιατί:
Η νέα Δημοτική Αρχή στο Χαϊδάρι είστε όλοι εσείς.
Γεια  σας.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *