ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΘΟΔΩΡΗ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ
«ΠΟΛΙΤΕΣ  ΣΕ ΔΡΑΣΗ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ»
Και τον υποψήφιο Δήμαρχο
 ΘΟΔΩΡΗ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θοδωρής Σπηλιόπουλος  επικεφαλής ομάδας συναγωνιστών και υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων  με την Δημοτική παράταξη «Πολ. σε Δρ – Οικ. Πρ.», επισκέφτηκε το πρωί της 27ης  Μαρτίου το Κ.ΑΠ.Η. στο κεντρικό Χαϊδάρι και συζήτησε με τους  ηλικιωμένους αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η ουσιαστική συζήτηση που έγινε,  είχε  κυρίως τις εξής αναφορές:
·         Την έλλειψη υποδομών, που καθιστούν  το Κ.ΑΠ.Η. ακατάλληλο να επιτελέσει, έστω στοιχειωδώς, τον κοινωνικό του ρόλο, παράλληλα με την απουσία κάθε συντήρησης των, όποιων, υποδομών υπάρχουν ακόμα.
·         Την ραγδαία συρρίκνωση, μέχρι εξάλειψη,   της Δημοτικής Κοινωνικής Πολιτικής και της μέριμνας για την Τρίτη ηλικία, και για
·         Την αναστολή λειτουργίας (κλείσιμο) του  Κ.ΑΠ.Η.  τα Σαββατοκύριακα, σαν να πρόκειται για Δημόσιους εργασιακούς χώρους, πενθήμερης απασχόλησης και περιορισμένου ωραρίου λειτουργίας.
Βεβαίως  η συζήτηση δεν αφορούσε μόνο το μέρος των διαπιστώσεων μίας, έτσι κι αλλιώς, οδυνηρής πραγματικότητας, αλλά επεκτάθηκε, κατά βάση,  στις δυνατότητες που έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο επικεφαλής Δήμαρχος στην άσκηση Κοινωνικής και Λαϊκής πολιτικής, όταν  -φυσικά-  δεν λειτουργεί σαν εντολοδόχος του Φούχτελ (δηλαδή ο «καρατόμος» των Κοινωνικών δομών ή ο άνθρωπος για την «βρώμικη» δουλειά).
Στη συνέχεια ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος  με την αντιπροσωπεία της παράταξης  πήγε στην αγορά του Εμπορικού Κέντρου, στον Πεζόδρομο του Δάσους.  Εκεί, αφού επισκέφτηκε όλα τα μαγαζιά ένα προς ένα, είχε αναλυτική συζήτηση με τους καταστηματάρχες  για τα μεγάλα, χρόνια και ανυπέρβλητα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στην, με  ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, εμπορική γειτονιά του Δάσους.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος μιλώντας στους εμπόρους έκανε αναλυτική αναφορά:
·         Στις αντικειμενικές δυσκολίες για την λειτουργία του Εμπορικού κέντρου και τον τιτάνιο αγώνα που καταβάλλουν για να παραμείνουν «ανοιχτοί», σε συνδυασμό  με την απουσία κάθε Δημοτικής Πολιτικής προσανατολισμού των κατοίκων, όπως (ανέξοδες) πρωτοβουλίες προβολής και ενίσχυσης της τοπικής αγοράς,  και των πολλαπλασιαστικών ωφελημάτων και πλεονεκτημάτων για την ευρύτερη περιοχή και την τοπική οικονομία, που θα είχαν τέτοιες ενέργειες.
·         Στην στοχευμένη παρέμβαση των   «Πολ. σε Δρ – Οικ. Πρ.» και στα απτά αποτελέσματα που αυτή έχει όπως:
  1. Στην ανάδειξη από την παράταξη μας (αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών», άρθρο στην εφημερίδα «Αυγή») του τεράστιου προβλήματος (Σκάνδαλο) του Βρεφονηπιακού σταθμού της οδού Βεργίνας, και του γεγονότος ότι παραμένει κλειστός 10 χρόνια τώρα, λόγω των  εγκληματικών και επικίνδυνων (για τα παιδιά) κακοτεχνιών.  Ήδη και αφού «σηκώσαμε» το θέμα, παρενέβη ο Εισαγγελέας στρεφόμενος κατά «παντός υπευθύνου», καθώς το υπολογιζόμενο κόστος  (που πλήρωσαν οι γονείς των παιδιών σε ιδιωτικούς σταθμούς) από την μη λειτουργία του Σταθμού αυτά τα 10 χρόνια, υπολογίζεται σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ. 

   2.     Με εντολή του αρμόδιου Υπουργού Δένδια, ανακλήθηκε η απόφαση και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για την μετατροπή του «Λοιμωδών» (που έκλεισε ο  Γεωργιάδης) σε Στρατόπεδο συγκέντρωσης  Μεταναστών. Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος και η παράταξη μας από την πρώτη στιγμή  πρωτοστάτησε (όπως και σε όλες τις άλλες πολυήμερες κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο) στον αγώνα που δόθηκε.  Εδώ ακριβώς αποκαλύφθηκε ο πραγματικός και καταλυτικός ρόλος της Τ.Α., όταν  είναι αποφασισμένη να «πάρει την κατάσταση στα χέρια της». Τα Δημοτικά Συμβούλια των τριών όμορων Δήμων (Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα) ζήτησαν να τους παραχωρηθεί αίθουσα από το (κλειστό) Νοσοκομείο προκειμένου να πραγματοποιήσουν κοινή και ανοιχτή στο λαό συνεδρίαση. Το Υπουργείοαρνήθηκε,για να ανακόψει  Λαϊκή δυναμική που ήταν σε πλήρη ανάπτυξη και αναδιπλώθηκε έντρομο «ανακρούοντας πρύμναν»,  όταν η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο δρόμο και ομόφωνα διατράνωσε την αντίθεση της  σε κάθε σκέψη για δημιουργία σύγχρονων «Άουσβιτς».

Επίσης το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των Φαρμακοποιών (που βρίσκονται σε απεργία διαρκείας, για την προστασία του φαρμάκου από των έλεγχο των πολυκαταστημάτων)  στην αρχή της Γεωργίου Παπανδρέου στο Δάσος, έξω από το Φαρμακείο που ήταν ανοικτό, και αφού προηγουμένως οι Φαρμακοποιοί του Χαϊδαρίου κατόρθωσαν να κλείσουν τα 3 από τα 4 Φαρμακεία που «έσπασαν» τον αγώνα τους. Φυσικά ο Θοδωρής και η παράταξη ήταν εκεί αρωγοί και συμπαραστάτες,  στον αγώνα για να παραμείνει το φάρμακο λαϊκό αγαθό πρώτης ανάγκης.

Ελπίζουμε ότι το μάθημα «Αγώνας, Δημοκρατία, Αυτοδιοίκηση» να το έλαβαν όσοι οραματίζονται τον Δημαρχιακό θώκο μελετώντας το κεφάλαιο «Αποχή, ουδετερότητα, υποταγή».
Σε κάθε εκδοχή  οι «Πολ. σε Δρ – Οικ. Πρ.» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θοδωρής Σπηλιόπουλος θα συνεχίσουμε, άοκνα και αταλάντευτα, στρατευμένοι και εξαρτημένοι στις λύσεις των προβλημάτων, αλλά αδέσμευτοι από κάθε λογής συμφέροντα ή «πρόσωπα κλειδιά».

Αίφνης σήμερα το πρωί  (28 Μαρτίου) στον περιβάλλοντα χώρο έξω από το COPA COPANA (Αφαία Σκαραμαγκά) ο Δημοτικός μας Σύμβουλος Κώστας Φωτεινάκης και συναγωνιστές μας, παρατήρησαν εργασίες αποψίλωσης και καθαρισμού του χώρου (εργασίες που γίνονται συνήθως τον Μάιο). Άραγε για πιο σκοπό;  Αν κάποιοι «προετοιμάζουν το έδαφος» για επεκτάσεις και «αναπτύξεις», θάβοντας ή (ακόμα χειρότερα)  τσιμεντοποιώντας το ίχνος της Αρχαίας Ιεράς Οδού, ας το ξεχάσουν. Θα μας βρουν μπροστά τους, όπως πάντα.
Οι καιροί «ου μενετοί». 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *