ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ | ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ


Κάλεσμα και Δελτίο Τύπου ως πρώτη απάντηση στις ενέργειες διαμόρφωσης του Λοιμωδών ως κέντρου κράτησης μεταναστών που αποφασίστηκε χθες 21-3-2014 από Φορείς και Συλλογικότητες της Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου με κορύφωση τη συγκέντρωση στο Λοιμωδών την Τετάρτη 26-3-2014, 6:30μ.μ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/3/2014 | 6:30μ.μ ΣΤΟ ΛΟΙΜΩΔΩΝ

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ | ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Το άνοιγμα δύο νέων «στρατοπέδων συγκέντρωσης» έχει ήδη δρομολογηθεί στη Δυτική Αθήνα.

Το πρώτο στις κτηριακές εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ επί της λεωφόρου Σχιστού στο Σκαραμαγκά. Στο χώρο στεγάζεται το «θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Παίδων».

Το δεύτερο σε δύο κτήρια του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών), ένα για άντρες και ένα για γυναίκες. Πρόκειται για κτήρια στην πτέρυγα που φιλοξενεί ασθενείς με τη νόσο του Χάνσεν.

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελούν την πιο απεχθή μορφή ρατσιστικής βίας σήμερα. Άνθρωποι από κατεστραμμένες στρατιωτικά ή οικονομικά χώρες, πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές και δικτατορίες, κυνηγημένοι, φυλακίζονται για 18 μήνες, χωρίς δίκη, χειρότερα κι από ζώα. Το έγκλημά τους; προσπάθησαν να σωθούν και να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή.

Τέτοιοι χώροι λειτουργούν ήδη στην Ελλάδα και κρατούν περίπου 6000 ενήλικες και ανήλικες ψυχές. Χωρίς πόσιμο νερό, με τροφή άθλια, κάποιες φορές και χωρίς τροφή, με μία τουαλέτα για 50 ή 100 άτομα, χωρίς φάρμακα, με προαυλισμό 10 – 20 λεπτά τη μέρα, χωρίς επαφή με τον έξω κόσμο, με συχνά βασανιστήρια και ξυλοδαρμούς από τους «φρουρούς» και κατάληξη στα νοσοκομεία. 
Λέμε ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ γιατί:
Δεν θέλουμε να ζούμε σε μια κοινωνία που κλείνει νοσοκομεία και δομές πρόνοιας για ν’ ανοίξει φυλακές. Η κυβέρνηση του «πρωτογενούς πλεονάσματος» δεν έχει λεφτά για να κρατήσει ανοιχτό το «Αγία Βαρβάρα», ούτε για υλικά και προσωπικό στο Αττικό και το Θριάσιο. Θεωρεί περιττά τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, αφήνοντας την περιοχή, ουσιαστικά χωρίς περίθαλψη. Έχει όμως λεφτά για ν’ ανοίξει δύο στρατόπεδα – κολαστήρια.
Έχουμε μνήμη. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ξανανοίγουν, σχεδόν 70 χρόνια μετά, ξαναγυρίζοντας πίσω στη πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας, όταν στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής, η πόλη μας, «φιλοξένησε» το κολαστήριο του Χαϊδαρίου, όπου βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν χιλιάδες.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *