ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟ

Την Κυριακή 23 Φλεβάρη, ήταν η σειρά των κατοίκων του Δάσους να συζητήσουν με τον υποψήφιο δήμαρχο της Δημοτικής Κίνησης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ»  ΘΟΔΩΡΗ  ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟ, σε σύσκεψη που έγινε στο ΚΑΠΗ Δάσους.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και ουσιαστική και ο χώρος του ΚΑΠΗ αποδείχθηκε πολύ μικρός.
Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε εισηγητικά σε πολλά ζητήματα που αφορούν στο Δάσος αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου μας.
Η αναφορά του στα τοπικά ζητήματα αλλά και στα μεγαλύτερα προβλήματα που αφορούν στην υγεία, στην παιδεία, στην ανεργία και στη γενικότερη κατάρρευση λόγω της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση αλλά και οι υποτελείς της στον δήμο μας, ακούστηκε με μεγάλη προσοχή από τους παρευρισκόμενους.
Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι, οι κάτοικοι ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένοι και αγανακτισμένοι με τη σημερινή δημοτική αρχή Μαραβέλια, καθώς και με τους επίδοξους σωτήρες που εμφανίζονται από το πουθενά φορώντας τη μάσκα του "ανεξάρτητου".
Η συζήτηση και ο διάλογος που επακολούθησε ήταν πολύ ουσιαστικός και οι προτάσεις που έγιναν πολλές.
α)   Επισημάνθηκε  η έλλειψη σωστής και τακτικής συγκοινωνίας, ειδικά προς Πειραιά, η κατάργηση της γραμμής 802,η αδυναμία εξυπηρέτησης των κατοίκων από το τοπικό λεωφορείο(ειδικά για το Άνω Δάσος),η ανύπαρκτη σύνδεση Δάσους-Σταθμού Αγ. Μαρίνας, καθώς και το γενικότερο συγκοινωνιακό πρόβλημα που υπάρχει με τις εισόδου και τις εξόδους του Δάσους, οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η περιοχή χρειάζεται σοβαρή συγκοινωνιακή μελέτη, που θα πάρει υπόψη της όλα τα επιμέρους προβλήματα, για να μπορέσει να οδηγήσει σε λύσεις.
β) Ακολούθως έγινε αναφορά στην "ερημοποίηση" της περιοχής, με το κλείσιμο του ταχυδρομείου, με το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, με την μεταφορά της Εφορίας πρώτα στο Αιγάλεω και στη συνέχεια στην Ελευσίνα(!),καθώς και το κλείσιμο πολλών μαγαζιών εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης.
γ) Οι ελεύθεροι χώροι που υπάρχουν στο Δάσος, όπως το παλιό νταμάρι Χαμηλοθώρη καθώς και το στρατόπεδο Χαϊδαρίου, θα πρέπει να αξιοποιηθούν άμεσα.
δ) Το Θεαθήναι και το πάρκο γύρω από αυτό θα πρέπει να αναζωογονηθεί και να πάψει να είναι χώρος ανεκμετάλλευτος και έρημος.
ε) Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε ζητήματα πολιτισμού και στις ελλιπείς δομές που υπάρχουν.
Το θέμα της αξιοποίησης της Ιεράς οδού και της Μονής Δαφνίου όπως και του Μπλοκ 15,των σημαντικών αυτών Μνημείων του δήμου μας, ήταν θέματα που συζητήθηκαν με ενδιαφέρον.
στ) Μπήκε  και το θέμα του Σκαραμαγκά, της θάλασσας του Χαϊδαρίου, και της αξιοποίησης του.
ζ) Τεράστια ακόμα ήταν η αγωνία πολλών κατοίκων για το θέμα της ανεργίας που πλήττει και την περιοχή μας και οδηγεί σε φτώχια και εξαθλίωση πολλούς γείτονες και συνανθρώπους μας.
Η πετυχημένη αυτή, από κάθε πλευράς σύσκεψη, έκλεισε με την πεποίθηση ότι η σημερινή δημοτική αρχή πρέπει να αλλάξει και οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο ΘΟΔΩΡΗ  ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟ και με τη βοήθεια όλων μας πρέπει να είναι έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου μας.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *