...ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ!...


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΠΑΣΑΛΙΔΗ
 ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
«ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ»


Αδέρφια μου, αν δεν τα καταφέρω να σας τα πω σωστά αυτά που θέλω, με συμπαθάτε…
… Αδέρφια μου, δεν θέλω να πεθάνω κι αν με σκοτώσουν, αν με εξοντώσουν πάλι θα ζω στο στίχο μέσα του Αραγκόν όπου ζητάει, που τραγουδάει, ποιο όμορφες να ξημερώσουν μέρες…
Αυτοί οι στίχοι του αγαπημένου σου ποιητή, του πάντα ανθρώπινου και πάντα αγωνιστή Ναζίμ Χικμέτ, πιθανόν να σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση του εισαγωγικού σου σημειώματος, για να απευθυνθείς και να επικοινωνήσεις με τους φίλους σου, τους γνωστούς σου, αλλά και όσους άλλους συμπολίτες σου δεν γνωρίζεις, σκέφτηκα.
Φυσικά και δεν θα έπρεπε να αισθάνομαι ίχνος δυσκολίας για κάτι τέτοιο αλλά να, επειδή συνεχίζω να πιστεύω ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και επειδή για πρώτη φορά, στο τόπο που γεννήθηκες και μεγάλωσες ταυτίζεσαι με ένα ‘’κίνημα πολιτών’’, που πιστεύεις ότι πρεσβεύει εκείνα τα ιδανικά για να βγάλουν εσένα και τους συντοπίτες σου από τα αδιέξοδα ψυχής και σώματος που σου επέβαλλαν όλα αυτά τα χρόνια, είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκαθαρίσεις από την αρχή για ποιο σκοπό και γιατί στρατεύεσαι μαζί τους.
Μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος, και όχι κακοπροαίρετα, γιατί, για πρώτη φορά δημόσια. Η απάντηση είναι μια και μία.
Γιατί δεν πάει άλλο!
Γιατί αυτός ο λαός δεν έχει πλέον άλλες αντοχές στα ψέματα, στην κοροϊδία, στον κατήφορο και στον εξευτελισμό, από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη τοπική κοινωνία. Και επειδή το νταβατζιλίκι της κεντρικής εξουσίας έσπασε πλέον κάθε ρεκόρ εκμετάλλευσης ανθρώπου από απάνθρωπες πολιτικές, είσαι και εσύ συνένοχος αν δεν ενώσεις τη φωνή σου με εκείνη των συνανθρώπων σου που διατρανώνουν σε κάθε τους βήμα ότι σου αξίζει ένα καλύτερο μέλλον, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας και ότι οι άνθρωποι δεν είναι λογάριθμοι και μνημόνια. Δεν είναι τόκοι και επιτόκια, δεν είναι μίζες και διαπλοκή. Δεν είναι δωροδοκίες και δεν συνδιαλέγονται μόνο κάτω από το τραπέζι.
Ρίξανε επιμελώς τυράκι στο λαό για να πιαστεί στη φάκα που του είχαν στήσει, αλλά να μη ξεχνάμε ότι όπως λέει ο λαός: πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.
Όπως παντού έτσι και εδώ στο Χαϊδάρι, οι προύχοντες, οι έχοντες και κυρίως, οι κατέχοντες, έριξαν και συνεχίζουν να ρίχνουν τυράκι, χρόνια τώρα. Γέμισαν τα γραφεία τους από ψέματα και υποσχέσεις. Χωρίς ντροπή τάζουν και ξανατάζουν και έχουν να γυρίσουν ανάποδα μια πλάκα πεζοδρομίου από τότε που γεννήθηκαν.
Από δουλειές για τους ‘’δικούς’’ μας και τις ‘’δικές’’ μας μπόλικες και από ΜΗΚΥΟ, Μίκι Μάους…
Έχουμε και εδώ, μη χάσουμε, οικογενειοκρατίες. Δίνουμε και στον τόπο μας δαχτυλίδια και αρραβώνων και γάμου. Όχι δεν υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Κάνουν τη δουλειά τους, αυτή που ξέρουν πολύ καλά.
Όλοι, λίγο πολύ, κάπου κάποτε, ακούσαμε κάθε παραμύθι είτε με χρωματισμένο πολιτικό υπόβαθρο, είτε ανεξάρτητου… θα τα ακούσουμε και πάλι αλλά τώρα πλέον έχουν γνώση οι φύλακες.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
δεν θέλουμε Έλληνες να κυβερνούν αυτόν τον τόπο,
αλλά Φιλέλληνες.
Άλλους Μαυρογιαλούρους δεν θα πάρω.
Θα ενώσω τις όποιες μικρές δυνάμεις μου με τον δημοτικό συνδυασμό ‘’Πολίτες σε δράση- Οικολόγοι Πράσινοι’’ με υποψήφιο δήμαρχο το γιατρό Θοδωρή Σπηλιόπουλο, με την ελπίδα ότι κάτι καλύτερο θα ξημερώσει για τον τόπο μας.
Αιρετικός είναι, σκέφτηκα, άρα μου κάνει. Αιρετικοί είναι και οι συνεργάτες τους, άρα,  μου κάνουν.
Πάμε, λοιπόν, να πούμε αλήθειες.
Πάμε να κάνουμε το τόπο μας μια γειτονιά, μια αγκαλιά.
Πάμε να δώσουμε όραμα, στον παππού, στη γιαγιά, στον πατέρα, στη μάνα, στο γιό, στη κόρη, στο εγγόνι, στην εγγόνα.
Ελάτε.
Άλκης Πασαλίδης
Δημοσιογράφος

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *