Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΣ


ΚΟΠΗ  ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ  ΠΙΤΑΣ
Την Κυριακή 12 /1/2014 έγινε η (καθόλου παραδοσιακή) κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής μας παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ – ΟΙΚΟΠΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ.  Η συνάθροιση των συναγωνιστών και φίλων -με αφορμή την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας-  έδωσε την ευκαιρία στους περισσότερους  να ανταμώσουμε μετά τις γιορτές και σε χαλαρούς ρυθμούς, με τη συνοδεία σπιτικών μεζέδων και κρασιού, να συζητήσουμε για τις τραγικές επιπτώσεις στις ζωές όλων μας από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές τόσο σε τοπικό όσο και σε Εθνικό επίπεδο. Ταυτόχρονα βέβαια εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι  το 2014 είναι  χρονιά ελπιδοφόρα μιας και , έτσι κι αλλιώς, είναι χρονιά Αυτοδιοικητικών εκλογών, Εκλογών για το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και Εθνικών εκλογών που αναγκαστικά  θα συρθεί σε αυτές η φυλλοροούσα Κυβέρνηση των υποτακτικών.
Από νωρίς το πρωί στην μεγάλη αίθουσα των ΝΕΛΕ άρχισαν να συρρέουν οι συναγωνιστές, σε μια συγκέντρωση που κυριολεκτικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία, και θύμισε στους παλιούς τις μεγάλες συγκεντρώσεις των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης. Εκτός όμως από την μαζικότητα, τα πλατιά χαμόγελα είχαν και άλλη μία σημαντική αιτία. Την σύνθεση των παρευρισκομένων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι παραβρέθηκαν οι:
Χαρά Καφαντάρη Βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Δημήτρης Βίτσας Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Διάκος Περιφερειακός Σύμβουλος με την «Αττική Οικολογική Απάντηση» και εκπρόσωπος των «Οικολόγων – Πράσινων», Γεωργία Ερμίδου Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικού Τομέα Αθηνών και Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Χαϊδαρίου, Ηλίας Περιμένης Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου,Φωτεινάκης Κώστας πρόεδρος των ‘ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» δημοτικός σύμβουλος, Ελένη Ζωγραφάκη Αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νεκτάριος Κορδής Πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, Ανδρέας Σταθόπουλος Γραμματέας της Β’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, Μαρία Μπρή–Παπαμακάριου Πρόεδρος του Συλλόγου Πυργούσων (Χίου) Αττικής, Ισίδωρος Χαλούς ταμίας του Συλλόγου Πυργούσων (Χίου) Αττικής, Σοφία Δημητρίου Πρόεδρος του Οικολογικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χαϊδαρίου, «ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.», Παναγιώτης Σπίνουλας Πρόεδρος του ΔΣ του Α.Ο. Χαϊδαρίου–Α.Ο.Χ., Σπύρος Λάμπρου Πρόεδρος της Επιτροπής Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Α.Ο. Χαϊδαρίου–Α.Ο.Χ. και αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΑΟΧ, Δημήτρης Τσουκάλης Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Χαϊδαρίου, Ζαχαρίας Στυλιανουδάκης Αιρετός εκπρόσωπος των καθηγητών στο ΠΥΣΔΕ Γ’ Αθήνας, Βασίλης Τσιμπίδης Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα», Θανάσης Σέρμπος Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Ψ.Ν.Α.–Δρομοκαΐτειου, Δημήτρης Σούκης Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, Νίκος Καλύβας Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, Θεόφιλος Μεντεσίδης Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων Χαϊδαρίου, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Χαϊδαρίου και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Μακεδόνων Δυτικής Αττικής , Βασίλης Φωτόπουλος Βασίλης Πρόεδρος   του Επιστημονικού Συμβουλίου ΨΝΑ – Δρομοκαΐτειου, Άλκης Πασαλίδης Δημοσιογράφος, Κρητικού Κατερίνα πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα», Δημήτρης Σακάτος Πρώην Πρόεδρος των Τεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων Πολεμικού Ναυτικού, Κατερίνα Κνήτου από το Τμήμα Νομικής στήριξης της Αλληλεγγύης για Όλους».
Η εκδήλωσε άνοιξε από το μέλος της Δημοτικής κίνησης Αθηνά Τσιγγάνη η οποία αφού καλωσόρισε τους παρισταμένους ευχήθηκε «Καλή Χρονιά» τονίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς μιας και θα είναι:
       «Χρονιά χωρίς λιτότητα και μνημόνια»
      «Χρονιά Αυτοδιοικητικών εκλογών»
       «Χρονιά σταθμός για την Ανατροπή».
Ακολούθησε το, επίσης, μέλος της Γραμματείας Απόστολος Πρίνος που ως υπεύθυνος της Λαχειοφόρου ενημέρωσε ότι διακινήθηκαν 1.850 (από τους 2.000 που εκδόθηκαν) λαχνοί των 3 € ο καθένας, και με βάση την κλήρωση του πρωτοχρονιάτικου λαχείου ο αριθμός 859 Σειρά Α κερδίζει ένα Laptop, με τυχερή την κυρία Πολυξένη Ρούχα που το παρέλαβε, ενώ ο ίδιος αριθμός (859) Σειρά Β κερδίζει ένα ποδήλατο, με τυχερό τον συναγωνιστή Γιώργο Μαλλιώτη (γνωστό πρωταθλητή ποδηλασίας και…..σουβλακοφαγίας!!!!) ο οποίος όμως  δεν το παρέλαβε και το  δώρισε –μετά πολλών επαίνων- στην Δημοτική μας παράταξη.

Ο επικεφαλής των ‘’Πολίτες σε Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι’’ και Υποψήφιος Δήμαρχος Θοδωρής Σπηλιόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του  αναφέρθηκε:
Στο συγκινησιακό στοιχείο αλλά και στο στοιχείο του τρακ που τον διακατείχε δεδομένου ότι δεν έχει συνηθίσει να μιλάει από μικροφώνου, αντίθετα με την οικειότητα που του παρέχει η μακροχρόνια χρήση της ντουντούκας.
Ευχαρίστησε από καρδιάς όλα τα μέλη της Γραμματείας που δούλεψαν συλλογικά, με αυταπάρνηση και πολλές φορές κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.
Αναφερόμενος επιγραμματικά στην Διοίκηση του Δήμου μας τόνισε: «Συγκρατήστε δύο ημερομηνίες.
Δεκέμβριος 2012: Εκχώρηση όλων των Κοινωνικών δομών του Δήμου (Πολιτιστικό κέντρο, Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Κολυμβητήριο) σε ΚΟΙΝΣΕΠ ημετέρων.
Ιούλιος 2013: Σκάνδαλο εκβίασης και χρηματισμού του Αντιδημάρχου Οικονομικών.
Έτσι πορεύεται η Δημοτική μας Αρχή, ενώ αντίθετα, σε όλους τους αγώνες που αναπτύχθηκαν στο Δήμο μας, και  που η παράταξη μας συμμετείχε μαζικά και αγωνιστικά (Υπάλληλοι των ΟΤΑ, Εκπαιδευτικοί, Εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία) η Διοίκηση του Δήμου μας σφύριζε αδιάφορα.
Γι’ αυτό  πρέπει να αλλάξουμε σελίδα όχι μόνο στο Δήμο μας, αλλά συνολικά στην Ελλάδα.
Να θυμίσω ότι πλέον το Χαϊδάρι έχει ένα μόνο Νοσοκομείο, το «ΑΤΤΙΚΟ» των χιλιάδων προβλημάτων, μιας και η  Κυβέρνηση αποφάσισε να κατεδαφίσει συνολικά την Υγεία και ιδιαίτερα την ψυχική υγεία, όταν γνωρίζουμε ότι η νόσος της εποχής μας είναι η νόσος της ψυχικής υγείας. Να θυμίσω επίσης ότι η αποασυλοποίηση στο Χαϊδάρι εφαρμόζεται δεκαετίες τώρα, χάριν των συνδημοτών μας που φρόντιζαν πάντα οι ψυχικά ασθενείς να μην αισθάνονται έγκλειστοι σε άσυλο, αλλά μέλη της Χαϊδαριώτικης κοινωνίας.
Θα αναφερθώ στην σύντομη ομιλία μου με κάτι πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο. Όπως καταγράφηκε από τα αποτελέσματα των εκλογών σε διάφορους κλάδους –εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί κ.λ.π.-   ενισχύθηκαν σημαντικά και επιβραβεύτηκαν εκείνες οι δυνάμεις και εκείνοι οι συναγωνιστές, που από την πρώτη στιγμή και αδιάλειπτα βρέθηκαν στο μετερίζι των αγώνων».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Ηλία Περιμένη
τονίζοντας:
«Με τον Ηλία ως Δημοτικό Σύμβουλο περπατήσαμε μαζί τους αγώνες της Αυτοδιοίκησης, και ως γιατρό τους  αγώνες των Υγειονομικών. Είναι χαρά μου που είναι εδώ και  με τιμή αναγγέλλω ότι από σήμερα ο Ηλίας Περιμένης είναι μέλος της Δημοτικής μας κίνησης.»
Στη συνέχεια αναφέρθηκε επιγραμματικά στα συσσωρευμένα χρέη του Δήμου ύψους  6,5 εκατομμυρίων, εκ των οποίων περίπου 2,5 εκατομμύρια προέρχονται από ημετέρους, και δεσμεύτηκε ότι «μόλις αναλάβουμε την Διοίκηση του Δήμου θα γίνει πλήρης και εξονυχιστικός οικονομικός έλεγχος».
Έκλεισε με την επισήμανση: «Η παράταξη μας και εγώ προσωπικά έχουμε επιλέξει να μην απαντάμε στις συκοφαντίες και στη λάσπη που ασύστολα εκτοξεύονται. Ο καθένας ας αναμετρηθεί με την Ιστορικότητα των στιγμών

Ο Ηλίας Περιμένης στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε:
«Να κάνουμε το 2014 όλοι μαζί Καλή Χρονιά. Να ξεφορτωθούμε επιτέλους το σάπιο πελατειακό σύστημα. Δεν έχω συνηθίσει να μιλάω με λόγια αλλά με πράξεις, και αυτό αποτελεί υπόσχεση. Όλοι μαζί μπορούμε το καλύτερο.»

Ο Δημήτρης Βίτσας Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ (πολιτική δύναμη που στηρίζει τη Δημοτική μας κίνηση) τόνισε:
«Το 2014 θα είναι Καλή Χρονιά εάν γίνουμε Χαλαστάδες και Χτίστες. Να γκρεμίσουμε
δηλαδή το κράτος της διαπλοκής και να χτίσουμε την επόμενη μέρα ένα νέο κράτος, που θα απλώσει δίχτυ προστασίας  στις πάσχουσες Κοινωνικές ομάδες, με Δημοκρατία, Αλληλέγγυοι και Συνεργατικοί.
Ως πρώην επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης θυμάμαι το ξεκίνημα μας. Είμαστε λίγοι και μας έλεγαν τι πάτε να κάνετε; Η απάντηση είναι μπροστά μας. Είναι όλοι εσείς. Αυτό κάναμε. Η πορεία του Γιαχνή και του Σκαμπά θα συνεχιστεί με τον Θοδωρή Σπηλιόπουλο που είμαι βέβαιος ότι θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος.
Τελειώνοντας να πω συνοπτικά τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.
       Να τελειώνουμε με την Τραπεζοκρατία, την Μιντιοκρατία και τη Διαπλοκή.
      Κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας σε προοδευτική κατεύθυνση με κορμό την Αριστερά.
Να ευχηθώ το 2014 να είναι η πρώτη χρονιά από πολλές άλλες, δημιουργικές, που θα ακολουθήσουν.»

Ο Κώστας Διάκος περιφερειακός σύμβουλος από τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ (πολιτική δύναμη που στηρίζει τη Δημοτική μας κίνηση) ανέφερε χαιρετίζοντας:
«Στο Χαϊδάρι η Οικολογία και η Αριστερά, εδώ και πολλά χρόνια, βρήκαν κοινό δρόμο. Στόχος μας η Κοινωνική αλλαγή, η απαλλαγή από την φτώχεια, ο εξοβελισμός των πελατειακών σχέσεων, η ανατροπή της Κυβέρνησης χωρίς επιστροφή.»
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τεράστιο σκάνδαλο της πώλησης του Λαιμού Βουλιαγμένης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αποτελεί σκάνδαλο μεγατόνων. Είναι η απόλυτη παρανομία. Πωλείται γη και εγκαταστάσεις αξίας 2 δις έναντι 350 εκατομμυρίων, με απολύτως αδιαφανείς και παράνομες διαδικασίες.»
Τέλος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, για την ανάγκη ενίσχυσης της Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και πρότεινε την κατάργηση της Γ.Γ.  Αποκεντρωμένης Διοίκησης και την αναδοχή του ρόλου της από τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης.

Η Χαρά Καφαντάρη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών σημείωσε στο χαιρετισμό της:
«Καλή, Ανατρεπτική και Δημιουργική Χρονιά. Με κάνετε και νοιώθω Χαϊδαριώτισσα μιας και με τους περισσότερους από σας έχουμε γνωριστεί. Γνωριστήκαμε στους αγώνες για το Ποικίλο όρος, για το κλείσιμο του Νοσοκομείου ‘’ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ’’, για την ανάδειξη του Ιστορικού μνημείου ΜΠΛΟΚ 15.
Ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει μακρά Ιστορία και η Αριστερά πλούσιους αγώνες. Γι’ αυτό και πιστεύω στην επιτυχία της Δημοτικής παράταξης στις επικείμενες εκλογές.
Ο αγώνας είναι Αντιμνημονιακός και Αντικαλλικρατικός. Γι’ αυτό είναι αναγκαία η στήριξη Κυβέρνησης της Αριστεράς.»

Η γιορτή συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες με μεζέ, κρασί, μουσική, πειράγματα αλλά και πολιτική συζήτηση.

Για πρώτη φορά, μετά πολλά χρόνια, τα χαμόγελα ήταν πολλά και αυθόρμητα.
Έτσι συμβαίνει όταν γνωρίζεις ότι το αύριο ξημέρωσε, ενώ το χθες έχει ήδη πεθάνει και μένει μόνο η έκδοση του πιστοποιητικού εκδημίας του.
Θα φροντίσουμε όλοι εμείς γι’ αυτό.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *