ΧΑΪΔΑΡΙ «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΛΗ» για τα αδέσποτα ζώα


Την Τρίτη 17-12-2013, στο Δάσος Χαϊδαρίου, στην οδό Αγίας Παρασκευής, άλλο ένα περιστατικό δηλητηρίασης δύο αδέσποτων σκύλων ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά άλλων γεγονότων που καθόλου δεν τιμούν τη πόλη μας. Μπροστά στα φοβισμένα μάτια μικρών παιδιών, δύο ημίαιμα λυκόσκυλα ψυχορραγούσαν με φρικτούς πόνους και σπασμούς. Το ένα από αυτά πέθανε ενώ το άλλο μεταφέρθηκε στο ΔΙΚΕΠΑΖ.

Στην ίδια γειτονιά, επί της οδού Μπουμπουλίνας και Άνδρου, πριν περίπου δέκα ημέρες είχε βρεθεί δηλητηριασμένο ένα ακόμα αδέσποτο σκυλί που μένει εκεί και το φροντίζουν εδώ και 13 χρόνια!!

Όπως ενημερωθήκαμε από το Φιλοζωικό Σωματείο έχουν κατατεθεί ήδη καταγγελίες τόσο στο Αστυνομικό Τμήμα όσο και στο Δήμο Χαϊδαρίου και για άλλα περιστατικά που αφορούν κακοποίηση ζώων.
Επίσης, έχει κατατεθεί στο Δήμο Χαϊδαρίου, έγγραφο αίτημα, το οποίο συνοδεύεται από τις υπογραφές 100 περίπου κατοίκων,  προκειμένου να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα τα προβλήματα που αφορούν στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Δυστυχώς, η δημοτική αρχή, μην έχοντας πράξει σχεδόν το παραμικρό όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθεί να αποφύγει ακόμα και τη συζήτηση για το θέμα αυτό!! 
 Όλα τα προβλήματα που καταγράφονται καθημερινά στο Δήμο Χαϊδαρίου αλλά και σε όλη την Ελλάδα, από τις δολοφονίες και την κακοποίηση των ζώων, μέχρι την παντελή αδιαφορία για την επιβίωσή τους, ξεκινούν από την έλλειψη κουλτούρας συμβίωσης με άλλα γένη. Τα ζώα συντροφιάς, αδέσποτα και δεσποζόμενα, υποτιμώνται ως όντα με αισθήματα και θεωρούνται πρόβλημα το οποίο πρέπει να διαχειριστούμε, προστατεύοντας τους ανθρώπους από τα ζώα και όχι τα ζώα από βλαπτικές για την ζωή τους ανθρώπινες ενέργειες. 

Την ώρα που χιλιάδες συνάνθρωποί μας δοκιμάζονται και υποφέρουν από την φτώχεια και την πείνα, κάποιοι απάνθρωποι επινοούν τρόπους για να βασανίσουν και να δολοφονούν αδύναμα πλάσματα όπως τα αδέσποτα ζώα. Δεν φείδονται χρόνου και χρημάτων. Ξοδεύουν χρήματα για να αγοράσουν τροφές και δηλητήρια και να σκορπίσουν τον θάνατο σε πεινασμένα, κυνηγημένα, αδέσποτα ζώα. Ξεχνώντας ότι τα ζώα είναι μέρος της φύσης και έχουν δικαίωμα να συμβιώνουν με τους ανθρώπους, επιδιώκουν την εξαφάνισή τους από τις «καθαρές» γειτονιές τους!

Οι ΠσΔ- ΟΠ εκτιμούν το φιλοζωικό έργο των συμπολιτών μας ότι είναι εξαιρετικής  σημασίας και υποστηρίζουν  τη στενή συνεργασία  με το Δήμο, ο οποίος όμως δεν ανταποκρίνεται στο έργο του.

Οι ΠσΔ – ΟΠ ζητούν άμεσα από τη Δημοτική αρχή:
1.    Να καταδικάσει τις δολοφονίες και την κακοποίηση των αδέσποτων ζώων.
2.    Να συνεδριάσει η Επιτροπή του Δήμου για τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς.
3.    Να στηρίξει τις πρωτοβουλίες του Φιλοζωικού Σωματείου πολιτικά, με αποφάσεις αλλά και με νομική στήριξη στις μηνυτήριες αναφορές που έχει κάνει.
4.    Να πάρει μέτρα έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη.
5.    Να συνεργαστεί με το Φιλοζωικό Σωματείο αλλά και να απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε κάθε ενδιαφερόμενο για τον εντοπισμό και την καταγραφή αδέσποτων  ζώων και ιδιαίτερα όσα απ’ αυτά είναι άρρωστα ή χτυπημένα.
6.    Να παρέχει τις απαραίτητες κτηνιατρικές υπηρεσίες (αποπαρασίτωση, εμβόλια, στείρωση, θεραπεία ασθενειών κ.λπ). Το διαδημοτικό ΔΙΚΕΠΑΖ στο οποίο ο Δήμος Χαϊδαρίου συμμετέχει, δεν μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια και εγκαίρως στις κτηνιατρικές υπηρεσίες προς τα αδέσποτα.

Οι Π.σ.Δ. – Ο.Π. αξιοποιούν την όποια θετική Εθνική ή Ευρωπαϊκή νομολογία αλλά και την εμπειρία άλλων δήμων και των φιλοζωικών σωματείων για την κατάρτιση του προεκλογικού τους προγράμματος έτσι ώστε από θέσεις διοίκησης να μπορούν άμεσα να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα κτηνιατρικών υπηρεσιών προς τα ζώα αλλά και μια φιλοζωική συμπεριφορά των ανθρώπων προς αυτά.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *