Στις γειτονιές του Χαϊδαρίου (Γρηγορούσα)

Την Πέμπτη  10 Οκτώβρη,  κλιμάκιο της Δημοτικής Κίνησης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ» επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ της Γρηγορούσας και ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Θόδωρος Σπηλιόπουλος συζήτησε με κατοίκους της περιοχής.

  1.  Η προβληματική λειτουργία του Δήμου
  2.  Η αδυναμία συντήρησης των υποδομών
  3.  Η περαιτέρω υποβάθμιση της συνοικίας
  4.  Η κυκλοφοριακή συμφόρηση και οι μεγάλες ταχύτητες στη Φαβιέρου
  5.  Η επιβάρυνση όλων των δρόμων γύρω από το Αττικό
  6.  Μικρός αριθμός χώρων άθλησης
  7.  Παιδικές χαρές χωρίς συντήρηση
  8.  Η μη αξιοποίηση του μικρού θεάτρου ήταν μερικά από τα προβλήματα που έθεσαν οι κάτοικοι.

Τόνισαν το γεγονός πως σε μια τόσο υποβαθμισμένη περιοχή όσο κι αν η κοινωνική σύνθεση έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, οι δυσκολίες της καθημερινότητας και η φτωχοποίηση μεγάλου μέρους των κατοίκων είναι πλέον εμφανείς.
Ζητούν : τη μονοδρόμηση της Φαβιέρου και την αύξηση σηματοδοτών , την ασφαλτόστρωση της Ιωαννίνων, την πλακόστρωση της  Οδυσσέως κ.ά.
Επιπλέον εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη δράση της Χρυσής Αυγής και ρώτησαν αν υπάρχουν δημοτικοί παράγοντες που δρουν και στηρίζουν αυτό το κόμμα.
Ο Θόδωρος. Σπηλιόπουλος εξήγησε ότι η οικονομική δυσπραγία εκτός από τον ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ και τις μνημονιακές πολιτικές οφείλεται και στην κακοδιαχείριση. Ο Δήμος έχει ένα τεράστιο χρέος πάνω από 9εκατομ. Ευρώ. Παράλληλα υπάρχει ένας τεράστιος όγκος οφειλών προς το Δήμα από τρίτους που φτάνει τα 6 εκατομ. ευρώ. Δεσπόζουσα θέση ανάμεσα στους οφειλέτες έχουν οι επιχειρηματίες που διαχειρίζονται τα δημοτικά καταστήματα (ΑΙΘΡΙΟ, ΠΑΛΑΤΑΚΙ, ΛΟΦΟΣ, ΑΝΟΙΞΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ, κ.λπ.).Οι ιδιώτες επιχειρηματίες στους οποίους έχουν δοθεί οι επιχειρήσεις,  τα τελευταία χρόνια  δεν πληρώνουν τα ενοίκια με συνέπεια ο Δήμος να μην έχει κανένα όφελος . Μια νέα δημοτική αρχή πρέπει να αναθεωρήσει την πολιτική διαχείρισης με σκοπό την εκταμίευση των ενοικίων και την απασχόληση ανέργων του δήμου μας.
Ο επικεφαλής της Δημοτικής κίνησης «Πολίτες Σε Δράση-Οικολόγοι Πράσινοι», αναφερόμενος στις δομές αλληλεγγύης του δήμου μας επεσήμανε πως αυτές χρησιμοποιήθηκαν για την ικανοποίηση πελατειακών σχέσεων μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της πόλης μας.
Μια δημοτική αρχή, με κορμό την αριστερά, οφείλει  να συντονίσει το δημοτικό με το κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης σε ένα πλαίσιο κοινωνικής οικονομίας που θα ενισχύσει τους αδύναμους δίνοντας ευκαιρία απασχόλησης σε ανέργους της πόλης.
Αναφερόμενος τέλος στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, είπε ότι δεν μπορούμε να καταλογίσουμε στην πλειοψηφία των στελεχών της σημερινή δεξιάς  διοίκησης ότι είναι ακροδεξιοί. Τόνισε ότι η δυναμική παρουσία των κινημάτων εμπόδισε το κόμμα αυτό να σηκώσει κεφάλι στην πόλης μας.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *