Συγκέντρωση κατοίκων οδού Κορυτσάς

Εδώ και πολλούς μήνες οι κάτοικοι της οδού Κορυτσάς οργανώνουν πλέον τη δράση τους  για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της γειτονιάς τους.  Έχουν συντάξει σχετικό κείμενο  στο οποίο αναφέρονται στην εγκατάλειψη της πλατείας, που δεν ηλεκτροδοτείται, ούτε υδροδοτείται, στην ανυπόφορη δυσοσμία σε πεζοδρόμια της γειτονιάς, που οφείλεται στα προβλήματα του δικτύου αποχέτευσης και τέλος στις καταστροφές που παθαίνουν όταν πλημμυρίζει το ρέμα. Με το κείμενο αυτό, που το υπογράφουν περισσότεροι από 100 κάτοικοι, ζητούν από το Δήμο την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Την Κυριακή 29/09/2013 μετά από πρωτοβουλία ομάδας κατοίκων, πραγματοποιήθηκε στις 10.30 π.μ συγκέντρωση κατοίκων της οδού Κορυτσάς, στην πλατεία που βρίσκεται πίσω από το παλιό δημαρχείο της πόλης.

Από τους κατοίκους πήρε πρώτος το λόγο ο Κώστας Ραπτάκης, που έχει πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων της οδού Κορυτσάς. Αναφέρθηκε στην ανυπόφορη καθημερινότητα λόγω της δυσοσμίας, στην κατάντια της εγκαταλελειμένης πλατείας και στις επανειλημμένες επισκέψεις του ιδίου και άλλων κατοίκων στους αρμόδιους του Δήμου για να επιτύχουν τη λύση των προβλημάτων. Παρεμβάσεις έκαναν μεταξύ άλλων η Σοφία Δάρα, - η οποία μάλιστα έδωσε έμφαση στους κινδύνους που εγκυμονούνται για την υγεία των κατοίκων, καλώντας τον κ. Λυμπέρη να έρθει στη θέση τους,- ο Μόσχος Χουδελούδης και η Ντίνα Ρεντούμη.

Δημοτικοί παράγοντες της αντιπολίτευσης και κάτοικοι καυτηρίασαν την επιλογή της δημοτικής αρχής να οργανώσει φιέστες – την ίδια ώρα στην Πλατεία Ηρώων σε μια πολυδιαφημισμένη γιορτή, ο δήμαρχος μαζί με παράγοντες του αθλητισμού στην πόλη παρουσίαζαν τις δραστηριότητες των αθλητικών σωματείων της πόλης – και να εγκαταλείπει τις γειτονιές της πόλης στη μοίρα τους. 

Ο Θόδωρος Σπηλιόπουλος μαζί με τα μέλη της γραμματείας Κώστα Ασημάκη και Γιώργο Μαλιώτη μοίρασε έντυπο τετρασέλιδο που περιγράφει αναλυτικά την πρόταση μας (δείτε την πρόταση).

Στην ομιλία  του επιβράβευσε την οργανωμένη δράση των κατοίκων τονίζοντας πως μόνο έτσι κερδίζονται οι λύσεις στα προβλήματα. Χαρακτήρισε τη συγκέντρωση των κατοίκων ένα άτυπο συνοικιακό συμβούλιο και σημείωσε ότι η επαναθέσπιση των  συνοικιακών συμβουλίων σε υγιή βάση, θα καθιερώσει μια δημοκρατική λειτουργία στο κύτταρο της κοινωνίας, που είναι η γειτονιά. Παράλληλα θα καλλιεργήσει τη συλλογική δράση στις  συνοικίες και μέσα από αυτήν θα πετύχει την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων. 

 Τόνισε πως έχουμε όλοι ευθύνες για το ότι δεν δρομολογήθηκαν λύσεις για τα προβλήματα της οδού Κορυτσάς, τα οποία κατέταξε σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη περιέλαβε τα ευκολότερα προβλήματα που πρέπει να λυθούν άμεσα, όπως η ηλεκτροδότηση και ο καθαρισμός της πλατείας, οι μυοκτονίες στα προσβάσιμα σημεία του δικτύου αποχέτευσης αλλά και οι επισκευές στο πεζοδρόμιο.

Στη δεύτερη κατέταξε τα μεγαλύτερα προβλήματα, που για να λυθούν χρειάζεται και η συνεργασία με άλλους φορείς. Ως τέτοιο θεώρησε τον έλεγχο από την ΕΥΔΑΠ των τοπικών κλάδων του δικτύου αποχέτευσης αλλά και τον αναγκαίο καθαρισμό των φρεατίων.

Κάλεσε τέλος τη δημοτική αρχή να πάρει πρωτοβουλία, πιέζοντας την Περιφέρεια να δρομολογήσει το λιμνάζον έργο της παρέμβασης στον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης στη Λεωφόρο Καβάλας.

Κλείνοντας κάλεσε τους κατοίκους να διατηρήσουν τον αγωνιστικό παλμό τους, ορίζοντας μια επιτροπή που θα παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος και πιέζοντας δυναμικά τους αρμόδιους μέχρι να λυθούν οριστικά τα προβλήματα της γειτονιάς τους.

Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 30/9/2013, που παρευρέθηκε η επιτροπή των κατοίκων της Κορυτσάς,  ο Θεόδωρος Σπηλιόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι, επείγει η αύξηση, για την ακρίβεια ο τετραπλασιασμός του κονδυλίου της μυοκτονίας και η εφαρμογή ενός πιο επιθετικού πρωτοκόλλου λόγω αυξημένης επικινδυνότητας.

Επέμεινε ότι χρειάζεται νέα αποτύπωση του συστήματος ομβρίων που να αντιστοιχεί στις σημερινές συνθήκες.

Επεσήμανε ότι το έργο άντεξε γιατί ο Σκαμπάς ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του και στο όραμα και στην πολιτική συγκρότηση και στην επιστημονική επάρκεια και έκανε έργο με προοπτική 20ετας, προβλέποντας την έντονη αστικοποίηση λόγω κοινωνικών συνθηκών και το οτι το Χαϊδάρι, όχι απλώς θα μεγαλώσει αλλά θα γιγαντωθεί πληθυσμιακά .

Μίλησε επίσης για την ανάγκη ενίσχυσης της τεχνικής  υπηρεσίας με ανθρώπινο δυναμικό, πράγμα για το οποίο δεν έκανε τίποτα η δημοτική αρχή ακόμη και τότε που μπορούσε, επαναλαμβάνοντας τις τεχνικές λύσεις που ήδη είχαν περιγραφεί, στο  τετρασέλιδο φυλλάδιο της κίνησης που είχε ήδη μοιραστεί στους κατοίκους, επεσήμανε ότι δεν αρκεί η αλληλογραφία μεταξύ δημοσίων υπηρεσιών αλλά χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν όλα τα ένδικα μέσα.

Τέλος συμπλήρωσε ότι  υπάρχουν ζητήματα όπως ο ηλεκτροφωτισμός, που μπορούν να επιλυθούν σε τρεις ημέρες και το πρασίνισμα της πλατείας πρέπει να πάρει υπ όψη την οικολογική χρήση του νερού και να μην υπάρξει καταφυγή σε επικοινωνιακού τύπου λύσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *