Δράσεις για το ΕΠΑ.Λ. Χαϊδαρίου

Print Friendly Version of this pageΕκτύπωση Get a PDF version of this webpageσε PDF
Απόσπασμα Ομιλίας

Οι πολίτες σε δράση Οικολόγοι Πράσινοι επέλεξαν με την παρουσία των  δύο δημοτικών συμβούλων, του Θόδωρου Σπηλιόπουλου και του Κώστα Φωτεινάκη, την πρώτη ημέρα που ανοίγουν τα σχολεία, να παρευρεθούν και να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στο ΕΠΑ.Λ. Χαϊδαρίου.


......Είναι γνωστή η κατάσταση στη παιδεία μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Η κινητοποίηση των καθηγητών, δασκάλων, και εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα την προηγούμενη ημέρα στο Σύνταγμα, έδειξε ότι κάθε άλλο παρά αδιάφοροι είναι οι γονείς και οι εργαζόμενοι στη παιδεία, για το σύνολο των μέτρων που κονιορτοποιούν την παιδεία, την κάνουν πιο ταξική, στέλνουν μια σειρά παιδιά στο σπίτι τους, που σημαίνει ανάπτυξη του αναλφαβητισμού στην Ελλάδα.....

......Στην τελευταία επιστολή που στείλαμε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου στις 29/8/2013 αναφέραμε ότι τα ΕΠΑ.Λ. στη περιοχή, η τεχνική εκπαίδευση συνολικά υποβαθμίζεται  δραματικά, Οι ειδικότητες προσφέρονται στο ιδιωτικό κεφάλαιο και επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο τα χαμηλά εισοδήματα και η λαϊκή οικογένεια. Οι συνολικές αλλαγές επιβαρύνουν τον ήδη χαμηλό οικογενειακό προϋπολογισμό, η ειδική παιδεία είναι επί ξύλου κρεμάμενη, με σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή των νέων παιδιών και των γονέων τους.....

......Επιλέξαμε λοιπόν συμβολικά, να παραβρεθούμε στο συγκεκριμένο σχολείο  στα εγκαίνια της νέας σχολικής χρονιάς..

.....Αγώνας διαρκείας λοιπόν απ΄ το πρώτο κουδούνι.

Οι Πολίτες σε δράση Οικολόγοι πράσινοι, δημοτική κίνηση Χαϊδαρίου, επιλέγει να συμπαραταχθεί στο κοινό μέτωπο των εκπαιδευτικών και των γονέων για την ανατροπή αυτών των μέτρων στην παιδεία, που δημιουργούν προβλήματα στους γονείς και στους μαθητές.

Η κυβέρνηση των διαθεσίμων και των προθύμων επιλέγει στην ουσία, να καταργήσει συγκεκριμένες δομές που ήταν κατάκτηση των εργαζομένων στην εκπαίδευση και των γονέων.


Πολίτες σε Δράση - Οικολόγοι Πράσινοι
Θεόδωρος Σπηλιόπουλος
 Επικεφαλής - Δημοτικός Σύμβουλος

0 σχόλια