Κινητοποίηση για το Γ.Ν.Δ.Α. "Αγία Βαρβάρα"

Την προηγούμενη εβδομάδα Xαϊδαριώτες και άλλοι εργαζόμενοι από τους γειτονικούς δήμους συναντήθηκαν στους δρόμους της περιοχής για να διαδηλώσουν:
  • Για να μην κλείσει αλλά να αναβαθμιστεί το Νοσοκομείο ΑΓ ΒΑΡΒΑΡΑ-ΛΟΙΜΩΔΩΝ
  • Για να αποτραπεί ο "ξαφνικός θάνατος" των εργαζομένων στην δημοτική αστυνομία
  • Για να αποτραπεί ο "αργός θάνατος " των εκπαιδευτικών που ανήκουν στο ΠΥΣΔΕ της περιοχής που αφορά Α΄,Β΄ και Γ΄ ΕΛΜΕ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές συλλογικότητες παίρνουν θέση στα προβλήματα, κινητοποιούνται, καταλαβαίνουν ότι το πρόβλημα του "γείτονα" είναι και δικό τους πρόβλημα.

Οι κινητοποιήσεις που έγιναν το ίδιο χρονικό διάστημα και στο κέντρο της Αθήνας για να εκφραστεί η αντίθεση έξω από υπουργεία που παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή των πολιτών, έδειξαν μια δυναμική αλλά και μια βαθύτερη πλέον συνείδηση ότι μόνο με αγώνες οι αδίστακτοι υπηρέτες των τροϊκανών μπορεί να υποχωρήσουν.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι οι αγώνες απαιτούν διάρκεια και επαγρύπνηση. 

Κάτω από την λαϊκή πίεση οι δήμαρχοι αναγκαστήκαν να πάρουν θέση,  τουλάχιστον για το Νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών)  γιατί ενδεχομένως καταλαβαίνουν ότι η πολιτική του  Πόντιου Πιλάτου δεν γίνεται αποδεκτή από την κοινωνία. Δεν θέλουν να χρεωθούν τη λαϊκή κατακραυγή επειδή ανέχονται στην καλλίτερη περίπτωση το ξήλωμα στο πουλόβερ του κοινωνικού κράτους, όταν δεν το στηρίζουν φανερά, ή όταν επιχειρηματολογούν ότι κάνεις δεν θέλει τα μετρά αλλά είναι υποχρεωμένοι να τα ανεχτούν.

Εμείς λέμε ότι:
Οι μνημονιακές πολιτικές και στην υγεία και οι πρόσφατες σχετικές δηλώσεις τού αρμόδιου υπουργού, ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχει κλείσει και νοσοκομεία, δημιουργούν δυσμενείς προοπτικές για τη λειτουργία του νοσοκομείου ΑΓ.ΒΑΡΒΑΒΑ, το οποίο σταδιακά υποβαθμίζεται, ενώ εξυπηρετεί γύρω στις 800.000 περίπου συμπολίτες μας στην ευαίσθητη κοινωνικά περιοχή των Δήμων της Δυτικής Αθήνας. Την ίδια ώρα που το ΑΤΤΙΚΟ καταρρέει, όταν η υπερκάλυψη στις εφημερίες κατά 130% δημιουργεί προβλήματα στην προσφορά των γιατρών και νοσηλευτών, ώστε να διατυπώνουν δημόσια ότι «εισέρχεστε με δική σας ευθύνη».

Οι δομές του ΙΚΑ ΑΦΥΔΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ,γίνονται τροχονόμοι συνταγογράφησης κατευθυνόμενης από το υπουργείο υγείας, αλλά και μεταφοράς όλων των εργαστηριακών εξετάσεων σε ιδιωτικούς φορείς.

Το πρωτοβάθμιο κέντρο υγείας Περιστερίου λειτουργεί με παρατάσεις συμβάσεων των γιατρών, διασωληνωμένο από τα συμφέροντα που μετρούν κάθε μέρα, κάθε ώρα, πότε θα το εξουθενώσουν μαζί με όλες τις δομές της πρωτοβάθμιες περίθαλψης.  Αντίστοιχη εικόνα αποδιοργάνωσης  και ελλείψεων  παρατηρούνται  και στις πρωτοβάθμιες δομές στο Αιγάλεω και στο Χαϊδάρι.

Το ότι ΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ επιβίωσης μειώθηκε τα τρία τελευταία μνημονικά χρόνια κατά έξι χρόνια δεν τους συγκινεί, τα κέρδη είναι πάνω από τους ανθρώπους για την τρόικα, ο πρόσφατος ανασχηματισμός που αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν, τους κάνει πιο επιθετικούς, καθώς το success story δεν τους βγαίνει.

Στην παιδεία η λαϊκή οικογένεια καταλαβαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι απλά  και ότι πρέπει να βάλει το χέρι βαθειά στην τρύπια τσέπη.

Το σχέδιο είναι απλό, τα παιδιά δεν χρειάζεται να σπουδάζουν και όταν πηγαίνουν στο σχολείο δεν είναι ανάγκη να μορφώνονται. Το δόγμα ότι όλοι δεν είναι για τα γράμματα, μαζί με την απαξίωση συνολικά των εκπαιδευτικών και των δομών της παιδείας, είναι το σχέδιο της απαξίωσης της μόρφωσης και της γνώσης.

Με την επιστράτευση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιχειρούν να κάμψουν το παιδαγωγικό φρόνημα, να επιβάλλουν την αυτολογοκρισία και όπου αυτό δεν επιτυγχάνεται θα έρχεται η ''αξιολόγηση'' ΤΩΝ ΑΝΥΠΑΚΟΥΩΝ.

Oι ΠΟΛΙΤΕΣ  ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ  συμπαρατάσσονται με όλες τους τις δυνάμεις με τους αγώνες των εργαζόμενων. Το σύνθημα στο πανό κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στο Νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα (ΛΟΙΜΩΔΩΝ) που έγραφε  «ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ και ΝΕΡΟ -ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ» αποτυπώνει εύστοχα ότι σήμερα η επίθεση που δέχονται τα λαϊκά στρώματα είναι ολομέτωπη,  και αυτό απαιτεί ένα αυτοδιοικητικό κίνημα με πολιτικά χαρακτηριστικά που με τη συμμέτοχη των εργαζόμενων θα παλέψει για το ΑΥΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΟ της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα σταματήσει την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών δομών,  αλλά βάζει  ΦΡΑΓΜΟ στην καταιγίδα που διαλύει την κοινωνία.

Η ΚΡΙΣΗ είναι πολιτική

ΚΑΠΟΙΟΙ έχουν επενδύσει στην ήττα των εργαζόμενων απέναντι στην επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη. Πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα είναι υπάκουο πειραματόζωο και η τοπική αυτοδιοίκηση αστυνόμος-διοίκηση του κοινωνικού δαρβινισμού.


Εμείς απαντάμε  σε αυτούς που υποστηρίζουν ή ανέχονται αυτές τις νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές πολιτικές,  ότι παρά την πλύση εγκέφαλου  που επιχειρούν να κάνουν οι μνημονικοί παπαγάλοι μέσω της ιδιωτικής τηλεόρασης, γιατί την δημόσια την φίμωσαν, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι βιοτέχνες και οι επαγγελματίες και γενικότερα ο κόσμος της εργασίας που πλήττεται από την αντιλαϊκή πολιτική της τροϊκανής κυβέρνησης,  και καταλαβαίνει και διαφωνεί.  Όσο δε για την μνήμη που μερικοί ισχυρίζονται ότι η κοινωνία  έχει χάσει, εμείς θα τους πούμε «κοντός ψαλμός αλληλούια»

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *