Δήλωση των επικεφαλής 4 δημοτικών παρατάξεων για το Γ.Ν.Δ.Α. "Αγία Βαρβάρα"

Οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας βρίσκονται μπροστά σε μια κυβερνητική πράξη που πρόκειται να υποβαθμίσει κι άλλο την ποιότητα ζωής τους. Η μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Δ. Αττικής «ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ» (Λοιμωδών) σε κέντρο υγείας θα στερήσει μια πολύτιμη υγειονομική μονάδα από την περιοχή.


Το “Λοιμωδών” αποτελεί αναμφισβήτητα ένα ιστορικό νοσοκομείο με μεγάλη συνεισφορά στην παροχή φροντίδας υγείας όλων των βαθμίδων, στις υποβαθμισμένες και κοινωνικά ευαίσθητες περιοχές της Δ. Αθήνας και των όμορων Δήμων του Πειραιά. Διαθέτει κλινικές όπως: δύο Παθολογικές, Καρδιολογική, Χειρουργική, Ουρολογική, ΩΡΛ και Οφθαλμολογική, καθώς και τμήματα όπως Γαστρεντερολογικό, Δερματολογικό, Οδοντιατρικό και Ψυχιατρικό. Αξίζει να σημειώσουμε και την ανάπτυξη ηπατολογικών ιατρείων και το αξιόλογο Μικροβιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου, το οποίο διαθέτει εξειδικευμένο τμήμα μοριακής διάγνωσης, ακόμη και για την ηπατίτιδα Δ ( μέχρι πρότινος τα δείγματα πήγαιναν στην Τουρκία για εξέταση).

Είναι το κέντρο αναφοράς ιογενών ηπατιτίδων για όλα τα νοσοκομεία της υγειονομικής περιφέρειάς του, στα δε εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου, εξετάζονται περίπου 100.000 ασθενείς, παιδιά και βρέφη το χρόνο. Σημαντική είναι και η συμβολή του Νοσοκομείου στην παροχή υγειονομικής φροντίδας για τους άνεργους, άπορους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της ευρύτερης περιοχής. Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ), μια από τις μεγαλύτερες της Αθήνας, εξυπηρετούνται μόνιμα 43 ασθενείς, ο μεγαλύτερος αριθμός μόνιμων ασθενών από όλες τις κρατικές Μονάδες της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς και ο μεγαλύτερος αριθμός απόρων, σε σύγκριση με άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Ήδη το νοσοκομείο διασυνδέεται διοικητικά με το Νοσοκομείο Νίκαιας. Από τον Ιούλιο του 2012 μετακινούνται εργαζόμενοι (κύρια νοσηλευτές) για να καλύψουν ανάγκες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, με αρνητικές συνέπειες στην ομαλή λειτουργία του «ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ». Η επιχειρούμενη μετατροπή του σε κέντρο υγείας αστικού τύπου αποτελεί ένα ακόμα βήμα στη σταδιακή του υποβάθμιση που οδηγεί στο οριστικό κλείσιμο.

Δεδομένης της ήδη μεγάλης επιβάρυνσης του Αττικού Νοσοκομείου και του Νοσοκομείου της Νίκαιας, της υποβάθμισης του κέντρου υγείας του ΙΚΑ Περιστερίου και του Α' Βοηθειών Αιγάλεω, η απώλεια του “Λοιμωδών” θα έχει πολύ δυσμενείς συνέπειες στην υγειονομική κάλυψη της περιοχής.

Είναι πλέον αναγκαίο να μπει ένα φρένο στη μνημονιακή πολιτική της διάλυσης της Υγείας. Η μόνη διέξοδος είναι η κινητοποίηση των πολιτών και των συλλογικών φορέων της Δυτικής Αθήνας ώστε να αποτραπεί η μεθοδευμένη κατάργηση του Νοσοκομείου “Λοιμωδών” και των υπόλοιπων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών Υγείας. Αντίθετα πρέπει να διεκδικηθεί η αναβάθμιση του Νοσοκομείου, ώστε να παίξει έναν ρόλο πολύτιμο και συνεργατικό με τα άλλα 2 μεγάλα Νοσοκομεία της περιοχής.

Καλούμε τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της Αγ. Βαρβάρας, του Αιγάλεω, του Χαϊδαρίου και του Περιστερίου να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα για την διάσωση του “Λοιμωδών”. Να τεθούν επικεφαλής και συντονιστές ενός κινήματος που θα αποτρέψει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς διάλυσης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας.

Καλούμε τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας σε κινητοποίηση για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου της περιοχής τους. Για την υπεράσπιση του πολύτιμου δικαιώματος της Δημόσιας Υγείας.

Για τις Δημοτικές Παρατάξεις:

Γιώργος Γεωργιαννάκης  (Συμπαράταξη για τον άνθρωπο και την πόλη Αγίας Βαρβάρας)
Δημήτρης Μπίρμπας  (Ανάπλαση Αιγάλεω)
Θοδωρής Σπηλιόπουλος  (Πολίτες σε δράση – Οικολόγοι Πράσινοι Χαϊδαρίου)
Αλέξης Πουλιάσης  (Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου)

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *