6 ιουνιου 2013



  

«Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 3 Ιουνίου 2013 στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Χαϊδαρίου η Γενική Συνέλευση της Δημοτικής παράταξης "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ", με βασικά θέματα για συζήτηση και έγκριση:


  • Την Πολιτική Διακήρυξη της παράταξης.
  • Τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας
  • Την υποβολή τυχόν υποψηφιοτήτων για τη θέση του επικεφαλής της παράταξης
  • Τον καθορισμό της διαδικασίας και του χρόνου επιλογής τού επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης.


Παρά το γεγονός ότι απέχουμε περίπου ένα χρόνο από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και η ατζέντα της καθημερινότητας των πολιτών –με την οικονομική κρίση παρούσα- επιβάλλει άλλες προτεραιότητες, που σχετίζονται με την απλή επιβίωση, η προσέλευση των Δημοτών ήταν μαζική και η σύνθεση του σώματος κατά πλειοψηφία διαμορφώθηκε από φίλους και μέλη της Κίνησης και όχι κυρίως από τα μέλη των κομματικών παρατάξεων που στηρίζουν την Δημοτική κίνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ).

Την "Πολιτική Διακήρυξη" της κίνησης παρουσίασε ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος, σημειώνοντας την πλήρη απαξία στην οποία έχει περιέλθει η Αυτοδιοίκηση από την εφαρμογή του "Καλλικράτη" και των μνημονιακών πολιτικών που ιδιωτικοποιούν κάθε κοινωνική δομή, αποστερώντας την Αυτοδιοίκηση από τους πλέον αναγκαίους πόρους για την λειτουργία της (μείωση πόρων 60%) . Σημείωσε ότι μόνο μια Αριστερή και Ριζοσπαστική Διοίκηση, με την συμμετοχή των πολιτών και διαδικασίες άμεσης Δημοκρατίας μπορεί να μπει ανάχωμα στα σχέδιά τους και να αναπτύξει ένα δίκτυο αλληλέγγυας οικονομίας.

Ο "Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας" παρουσιάστηκε από τον Κώστα Φωτεινάκη ως το αναγκαίο πλαίσιο, που διασφαλίζει την Δημοκρατία, την συμμετοχή και την ανάδειξη των εκπροσώπων της Κίνησης, με όρους και διαδικασίες ανοιχτούς στην Κοινωνία και μακριά από τις περιχαρακώσεις μηχανισμών.

Μετά από αναλυτική συζήτηση (έλαβαν το λόγο περίπου 30 μέλη της Συνέλευσης), τα κείμενα ψηφίστηκαν από το σύνολο του σώματος (μόνη αρνητική ψήφος από τον Δημοτικό Σύμβουλο Κίμωνα Φουντούλη).

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν για την θέση του επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης είναι: Κώστας Ασπρογέρακας, Κίμωνας Φουντούλης, Δημήτρης Σούκης, Θοδωρής Σπηλιόπουλος και Κώστας Φωτεινάκης.

Η διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής αποφασίστηκε να γίνει την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013, στον ίδιο χώρο, με την διαδικασία της κάλπης (μυστική ψηφοφορία). Η εκλογή της νέας Γραμματείας της κίνησης θα γίνει επίσης με την ίδια διαδικασία. Η Γραμματεία θα είναι 25μελής και θα έχει μονοετή θητεία.

Καλούμε τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές να συμμετέχουν ακόμα μαζικότερα για την ενδυνάμωση της Δημοτικής μας Κίνησης.

Για την ανάδειξη Δημοτικής Αρχής αντάξιας της Ιστορίας της Αυτοδιοίκησης και της Πόλης των αγώνων, του Χαϊδαρίου.

Το προεδρείο τής Συνέλευσης

ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑΣ ΣΩΤΗΡΩΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΕΛΕΜΕΣ»

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *